Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Rövid hírek

Kossuth-díjat kapott Geszler Mária. Szebényi Edit gyártásvezetőt választotta televíziónk az Év munkatársának. Kerítésbontk címmel nyílt plakátkiállítás. A Humán Operátor Kft. tulajdonában lévő ingatlan megvásárlásáról tartott sajtótájékoztatót Ipkovich György.

Geszler Mária _Kossuth-díj

Kossuth-díjat kapott Geszler Mária szombathelyi keramikusművész a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából. A korábban  Munkácsy-díjjal is elismert alkotó a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja. A kitüntetést a magyar népművészet hagyományaira épülő, ugyanakkor a kerámia, a fotográfia és a komputergrafika ötvözésével új stílust teremtő, sajátosan expresszív alkotóművészete elismeréseként vehette át az államfőtől.

Szebi

Megválasztotta Az év televíziós munkatársát a Szombathelyi Televízió közössége a magyar sajtó napja alkalmából  Titkos szavazással döntött a szerkesztőség arról, hogy a kitüntető címet ezúttal Szebényi Edit gyártásvezető kapja. Az elismerést Lovass Tibor ügyvezető igazgató adta át a kollégák körében a  díjazottnak.

Fidelitas (Betti, Zsani)

Kerítésbontók címmel plakátkiállítás nyílt a Fő téren. Fekete Dávid, a Fidelitas országos alelnöke elmondta: a nagyméretű molinókon az ellenzéki pártok képviselőitől olvasható egy-egy idézet arról, hogy miként vélekednek a határzárról. Szerinte, ha hatalomra kerülnének, mindegyikük első dolga az lenne, hogy lebontják a kerítést, ezzel pedig elvennék a fiatalok jövőjét és bevándorlóországgá tennék Magyarországot. A plakátok szerdáig maradnak Szombathelyen.

MSZP

Végrehajtás alatt állt, nemrég elárverezték a Humán Operátor Kft. tulajdonában lévő szombathelyi ingatlant - erről tartott sajtótájékoztatót Ipkovich György ügyvéd, MSZP-s képviselő. Az áprilisi választásokon független jelöltként induló, most Szegeden előzetesben lévő Czeglédy Csabához köthető ingatlant jóval a becsült értéke, 350 millió forint alatt értékesítették: egy magánszemély 273 millió forintért vásárolta meg. Ipkovich György elmondta: a vásárló a FIDESZ-hez köthető személy.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Sertéspestis
  Sertéspestis Már Magyarországon is megjelent az afrikai sertéspestis. A vírust egy Heves megyében talált vaddisznó tetemében…
 • Művészetoktatás napja
  Művészetoktatás napja Szakmai seregszemlének is felfogható az a hagyományos Vas megyei rendezvény, amelyet zenei és képzőművészeti oktatást…
 • Szőlő Jövésnek Könyve
  Szőlő Jövésnek Könyve Hungarikum lehet a Szőlő Jövésnek ünnepe. Szent György napján 1740 óta rajzolják be Kőszegen a…
 • Helyszíni szemle
  Helyszíni szemle Régóta gondokat okoz a nagy eső a Rohonci út és a Szűrcsapó utca kereszteződésénél. Az…
 • Gencsapáti fejlesztések
  Gencsapáti fejlesztések Több mint 260 millió forint értékű intézményfelújítás kezdődik a napokban Gencsapátiban. Korszerűsítik az iskolát, az…

Legnépszerűbb