Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Rövid hírek

Sajtótájékoztatót és utcafórumot tartott az MSZP; ülésezett a Védelmi Bizottság; 7-en tettek állampolgársági esküt a városházán; Ferkovics-kiállítás a könyvtárban. 
MSZP

Nemény András arra biztatta a szombathelyieket, hogy a Fő téren elhelyezett gyűlöletkeltő plakátokra - miután az MSZP-sek leragasztották azokat - rajzoljanak. A párt országgyűlési képviselőjelöltje arról is beszélt, hogy a fejlesztési forrásokat látványberuházások helyett utak-, járdák korszerűsítésére és a csatornahálózat kiépítésére kellett volna fordítani.Ujhelyi István európai parlamenti képviselő brüsszeli tárgyalásairól számolt be. Elhangzott: Magyarországon nem az uniós érdekeknek megfelelően költötték el az uniós pénzeket, ami veszélyezteti a jövőbeni támogatást.   Mint mondta: választási győzelmük esetén rendbe teszik hazánk viszonyát az európai közösséggel, és kivizsgálják az uniós források felhasználását. Horváth Attila képviselőjelölt úgy fogalmazott: Kőszegnél nem épül újra a vasfüggöny, a térségben út- és csatorna beruházások várhatók, valamint visszaállítják a sárvári és celldömölki kórházi szolgáltatásokat.  

Védelmi Bizottság


Ülésezett a Vas Megyei Védelmi Bizottság, amelyen Harangozó Bertalan kormánymegbízott, a bizottság elnöke tájékoztatta a tagokat az elmúlt időszak történéseiről. A napirendek között szó volt az árvizek és a helyi vízkárok elleni védekezésről, a katasztrófavédelem tűzmegelőzési tevékenységéről, a segélyhívás rendszeréről és a bizottság idei pénzügyi terveiről. A résztvevők ezenkívül megtárgyalták az önkéntes területi tartalékos rendszer kiépítésének eddigi tapasztalatait is.

Állampolgársági eskü

Újabb hét olyan személy tette le az állampolgársági esküt a szombathelyi városházán, akik nemrég honosítási kérelmet nyújtottak be a köztársasági elnökhöz. Az ünnepélyes eskütételt Puskás Tivadar polgármester vezette, aki felidézte az ország történelmét, köszönetet mondott a jelenlévőknek azért, hogy hazánkat választották, és sikeres életet kívánt számukra új magyar állampolgárként.

Ferkovics-kiálltás a könyvtárban

A kiváló roma grafikus- és festőművésznek, Ferkovics Józsefnek nyílt kiállítása a Berzsenyi Dániel Könyvtárban. Ezúttal tusrajzait kérte el az intézmény - mint kiderült, ez az alkotó legkedvesebb műfaja. Ferkovics József emberségét, széles körű ismeretrendszerét, valamint szakmai alázatát és kiválóságát méltatta megnyitóbeszédében Nagy Éva, az intézmény igazgatója. A portrék, aktok, tájképek által a néző betekintést nyerhet a romák világába. A tárlat április 8-ig látogatható a megyei könyvtár földszinti kiállítótermében.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Művészetoktatás napja
  Művészetoktatás napja Szakmai seregszemlének is felfogható az a hagyományos Vas megyei rendezvény, amelyet zenei és képzőművészeti oktatást…
 • Szőlő Jövésnek Könyve
  Szőlő Jövésnek Könyve Hungarikum lehet a Szőlő Jövésnek ünnepe. Szent György napján 1740 óta rajzolják be Kőszegen a…
 • Helyszíni szemle
  Helyszíni szemle Régóta gondokat okoz a nagy eső a Rohonci út és a Szűrcsapó utca kereszteződésénél. Az…
 • Gencsapáti fejlesztések
  Gencsapáti fejlesztések Több mint 260 millió forint értékű intézményfelújítás kezdődik a napokban Gencsapátiban. Korszerűsítik az iskolát, az…
 • Tájházak napja
  Tájházak napja Oszkó, Szőlőhegy, 2018. április 28.

Legnépszerűbb