Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Rövid hírek

Ülésezett a jogi bizottság. A polgárok politika iránti bizalmát szeretné visszaszerezni az LMP. A Falco játékosai segítettek tojásfát díszíteni. Megtartották a Sistrum Zenei Versenyek gálaestjét.
Ülésezett a Jogi Bizottság
Elkészítették üzleti terveiket az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok, amelyeket az illetékes bizottságok véleményezése után a gazdasági és városstratégiai bizottság hagy majd  jóvá. A jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága kedden vitatta meg, és fogadta el a hatáskörébe tartozó Weöres Sándor Színház, a Szombathelyi Médiaközpont, a Savaria Turizmus Kft., a Sportközpont és Sportiskola, valamint a Falco KC 2018. évi üzleti tervét. A testület ezt követően  tudomásul vette a feladat-ellátási megállapodással rendelkező Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör, a Petőfi Telepért Egyesület és a Derkovits Városrészért Egyesület 2017. évi tevékenységéről szóló beszámolókat.

LMP
Az LMP szombathelyi irodájában a párt mindhárom Vas megyei képviselőjelöltje aláírta a "Javaslatok a korrupció visszaszorítására Magyarországon" című tanulmányában megfogalmazott ajánlását. E szerint a választásokon esetlegesen bizalmat kapó jelöltek a parlamenti munka során kötelesek lesznek támogatni minden olyan törvényjavaslatot, amely a korrupció visszaszorítását szolgálja. Amennyiben ez nem történik meg, bármely képviselő, aki a nyilatkozatot aláírta, polgári peres úton kiperelhetővé vagy visszahívhatóvá válik. Németh Ákos, az 1. körzet képviselőjelöltje kiemelte: az aláírás kizárólagos célja a polgárok politika iránti bizalmának újjáépítése.

Falco
Gyerekzsivajtól volt hangos a Fő tér kedden délelőtt. Az Aréna Óvoda kicsinyei népesítették be a Szentháromság szobor melletti területet, ahol egy zenés-táncos előadást követően Puskás Tivadar polgármester köszöntötte az egybegyűlteket. A programon részt vett a Falco-Vulcano Energia KC képviseletében Perl Zoltán, Darrin Govens és Váradi Benedek, akiknek a segítségével a kicsik színes tojásokkal díszítettek fel két Fő téri fát, így hangolódva Húsvét ünnepére.

Zeneiskola
16. alkalommal rendezték meg a Sistrum zenei versenyeket a Bartók Béla Zeneiskolában. 47 település 56 zeneiskolájának 345 növendéke vett részt a tíz napon át tartó megmérettetéseken, a hétfő esti gálakoncerten a nívódíjasok léptek színpadra és vehették át S. Horváth Ildikó, valamint T. Takács Tibor erre az alkalomra készített alkotásait. A verseny legfőbb célja a tehetségek felkutatása, gondozása.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Rövid hírek
  Rövid hírek Állampolgársági esküt tettek Szombathelyen; Rimaszombati vendég diákok érkeztek a vasi megyeszékhelyre; Kiállítás nyílt a bogáti…
 • Sertéspestis
  Sertéspestis Már Magyarországon is megjelent az afrikai sertéspestis. A vírust egy Heves megyében talált vaddisznó tetemében…
 • Művészetoktatás napja
  Művészetoktatás napja Szakmai seregszemlének is felfogható az a hagyományos Vas megyei rendezvény, amelyet zenei és képzőművészeti oktatást…
 • Szőlő Jövésnek Könyve
  Szőlő Jövésnek Könyve Hungarikum lehet a Szőlő Jövésnek ünnepe. Szent György napján 1740 óta rajzolják be Kőszegen a…
 • Helyszíni szemle
  Helyszíni szemle Régóta gondokat okoz a nagy eső a Rohonci út és a Szűrcsapó utca kereszteződésénél. Az…

Legnépszerűbb