Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kormányhivatali képzések

Alkotmánytan, közpénzügyek, szervezeti kultúra fejlesztése - a vezetői kompetenciák és a logika mellett ilyen témákról is tanultak a kormányzati tanulmányok képzés résztvevői. A járási hivatalok vezetőit egy két évvel ezelőtti jogszabály értelmében iskolázzák be folyamatosan.
Oklevelet vehetett át nemrég kilenc Vas megyei vezető állami tisztviselő Budapesten, miután az elsők között végezték el a kormányzati tanulmányok elnevezésű képzést.

Orbán István - vezető, Szentgotthárdi Járási Hivatal
“Elsősorban kompetenciákra, vezetői készségekre, logikára irányultak, illetve azoknak a továbbfejlesztésére. Természetesen ezek nem nélkülözték azokat az alapvető tantárgyakat, amiket ehhez a szakmához el kellett sajátítani. Például foglalkoztunk alkotmánytannal, közpénzügyekkel, uniós kérdésekkel.”

A járási hivatalvezetők és helyetteseik, illetve a főosztály- és osztályvezetők mellett az alacsonyabb beosztású munkatársak képzését is megszervezték. Ezen Vas megyéből összesen 29-en vettek részt.

Orbán-Németh Eszter - közbeszerzési referens, Vas Megyei Kormányhivatal
“Volt e-learning eleme, volt gyakorlati része, ahol csoportos formában dolgoztuk fel a témákat, és hetente vagy kéthetente kellett beadandó dolgzatokat készíteni, és azokat leadni. Témakörök  voltak, és ezeket a témakörökat értékelték. A második félév végén egy témához kapcsolódóan kellett egy prezentációt elkészíteni és előadni.”

A területi közigazgatásban dolgozók szakmai felkészülését biztosító képzések 2016 ősze óta folyamatosak. Ezt írja elő az állampolgárok jobb kiszolgálása érdekében a vonatkozó jogszabály.

Harangozó Bertalan - kormánymegbízott, Vas Megyei Kormányhivatal

“Ez az államtisztviselőkről szóló törvény rendelte el, hogy a  vezető állami tisztviselők kormányzati képzésben kötelesek részt venni öt éven belül, tehát öt éven belül el kell hogy végezzék ezt a három féléves képzést, a felsőfokú végzettésű állami tisztviselők, akik nem vezető beosztásúak, azok pedig két féléves közigazgatási képzésben kell hogy részt vegyen.”

Az oktatást a Nemzeti Közszolgálati Egyetem koordinálja, az egyes képzéseket pedig a helyi kormányhivatalok szervezték.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Rövid hírek
  Rövid hírek Állampolgársági esküt tettek Szombathelyen; Rimaszombati vendég diákok érkeztek a vasi megyeszékhelyre; Kiállítás nyílt a bogáti…
 • Sertéspestis
  Sertéspestis Már Magyarországon is megjelent az afrikai sertéspestis. A vírust egy Heves megyében talált vaddisznó tetemében…
 • Művészetoktatás napja
  Művészetoktatás napja Szakmai seregszemlének is felfogható az a hagyományos Vas megyei rendezvény, amelyet zenei és képzőművészeti oktatást…
 • Szőlő Jövésnek Könyve
  Szőlő Jövésnek Könyve Hungarikum lehet a Szőlő Jövésnek ünnepe. Szent György napján 1740 óta rajzolják be Kőszegen a…
 • Helyszíni szemle
  Helyszíni szemle Régóta gondokat okoz a nagy eső a Rohonci út és a Szűrcsapó utca kereszteződésénél. Az…

Legnépszerűbb