Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Játékosan a szelektív hulladékgyűjtésért

A Földművelésügyi Minisztérium által szervezett Ötkukás játékok program a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára hívja fel az általános iskolások figyelmét. A legfőbb cél az, hogy már fiatal korban rögzüljön a környezettudatos magatartás, így a gyerekekből a környezetet óvó felnőttek válhatnak, ugyanakkor az apróságoktól szüleik is tanulhatnak, így a környezetvédelem jelentősége egyre szélesebb körben elterjedhet.

fm logo

A legfőbb cél az, hogy már fiatal korban rögzüljön a környezettudatos magatartás, így a gyerekekből a környezetet óvó felnőttek válhatnak, ugyanakkor az apróságoktól szüleik is tanulhatnak, így a környezetvédelem jelentősége egyre szélesebb körben elterjedhet.
Az országos programsorozat legutóbbi állomása Mosonmagyaróváron volt.

- A Földművelésügyi Minisztérium a környezetügyért is felelős, ezért nagyon fontos küldetése, hogy mindent megtegyen egy élhetőbb, szebb világért, és ebben kiemelt szerephez jut a környezetvédelem. Ahhoz, hogy a munkánk eredményes legyen, szükséges, hogy erről a gyerekek minél több tudással rendelkezzenek, hisz ők a jövő záloga. Egyúttal szövetségre hívtam őket, hogy együtt mondjuk el a felnőttnek, mi mindent kell tennünk azért, hogy a megőrizzük a természet értékeit – fogalmazott Nagy István, a minisztérium államtitkára.


A mosonmagyaróvári Bólyai János Általános Iskolában hangsúlyos a környezeti nevelés, számos ezzel kapcsolatos programot szerveznek, ilyen például a Fenntarthatósági témahét. Részt vesznek olyan városi rendezvényeken, mint a természetvédelmi egyesület által koordinált Folyónap, amikor a partokat tisztítják az önkéntesek – mondta el Bernáth Rita tagintézmény-vezető.

A kisdiákok az Ötkukás játékokon ötletes feladatok segítségével sajátíthatták el a szelektív hulladékgyűjtésre vonatkozó ismereteket. Magyarországon 5 hulladékfajta (papír, műanyag, színes üveg, fém, fehér üveg) szerint szelektáljuk hulladékainkat a program elnevezése is erre utal.

A rendezvényre meglepetésvendégként érkezett Kovacsicz Mónika, az EU-FIRE Mosonmagyaróvár játékosa, valamint Várhidi Péter, a CREDOBUS Magyarország vezetőedzője. A sikeres kézilabda-játékos személyes példamutatással szeretné a gyerekeket a természet megóvására buzdítani, annál is inkább, mert maga is egy kilenc hónapos kisfiú édesanyja. A tapasztalt futballedző is arról beszélgetett a fiatalokkal, hogy mit tehetnek a hétköznapokban a környezetvédelemért.

Ki nevet a végén, Ökotwister totó, szerencsekerék, Green Puzzle és a Szelektáló nevű érintőképernyős játék segítségégével játszva tanulták meg a gyerekek, hogy melyik színű gyűjtőedénybe melyik hulladékfajta való.Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb