Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Rövid hírek

Emlékművet koszorúztak a vasútállomáson. Megtartották a Derkovits-iskola jubileumi gálaműsorát. Együtt gurultak a szombathelyi motorosok.
Koszorúzás

Megkoszorúzták a II. világháborús emlékművet a  vasútállomáson. A szombathelyi III. hadtest 1942. április 12-én innen indult a keleti fronthoz. Puskás Tivadar polgármester történelmi visszatekintéssel adózott az elhunytaknak. A szombathelyi családok veszteségeire katonadalokkal is emlékeztek. A 76. évfordulón a civil szervezetek képviselői, a túlélők, a rokonok, valamint a város vezetői helyezték el az emlékezés mécseseit a  sokat látott szombathelyi vasútállomás peronján.

Derko
Gálaműsorral ünnepelte fél évszázados jubileumát a Derkovits-iskola a belvárosi moziban. Szombathely első és legnagyobb lakótelepe oktatási intézményének egykori és mai diákjait, tanárait Puskás Tivadar polgármester köszöntötte, aki beszédében a költészet napjáról is megemlékezett. Fodor István tankerületi igazgató az iskola történetét tekintette át, majd gazdag kulturális műsort tekintettek meg a résztvevők.

Motorosok

A tizedik szezonnyitó motoros felvonulásra több száz kétkerekű és vezetője érkezett, hogy közösen hívják fel a figyelmet arra, hogy a jó idő beköszöntével a motorosok is megjelennek az utakon, és a legfőbb cél a biztonságos közlekedésre. A szombathelyi Motoros Közhasznú Egyesület szervezésében idén is a Bartók Béla Körútról indult a konvoj rendőri biztosítással. Az évadnyitó gurulás jó hangulatban, és balesetmentesen zajlott.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb