Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Épül a kerítés

Már épül a kerítés a Jáki úti temetőben: ez hatékony megoldás lehet arra a problémára, hogy bejárnak az őzek a sírokhoz, és lelegelik az ott lévő virágokat. A vadámara szerint ez a leghumánusabb megoldás - egyébként lehet majd fokozni a biztonságot szükség esetén.

Készül a drótkerítés a Jáki úti temető erdő melletti részén. Itt jártak be azok az őzek, amelyek lelegelték a sírokról a virágokat. Közel tucatnyi, a kápolna és a hadisírok környékén lévő nyughelyet érint ez az évek óta fennálló kellemetlenség.

Kiskos Ferenc - ügyvezető, Vas Megyei Temetkezési Kft.

“Mivel más megoldást nem láttunk, egy kerítést szerettünk volna húzni. Több szervezettel egyeztettünk, hogy mi a megoldás itt az őzeknek a temetőn belüli kitiltására, és mivel vadásztatni nem lehet, ezért azt a megoldást választottuk, hogy egy kerítést fogunk húzni a temetőn belül,

El is kezdődött a munka egy héttel ezelőtt. Már több mint harmadával el is készültek már a szakemberek. A drótkerítés felállítása szerepel a cég 2018-as üzleti tervében is, a temetőlátogatók nyugalma érdekében azonban előrehezták a megvalósítást. A vadászkamara szerint ez a leghumánusabb megoldás.

Gagyi István - elnök, Vas Megyei Vadászkamara

“Azt hiszem, ezzel meg fog oldódni ez a probléma, sőt, ha ez nem sikerül, akkor később, megállapodtunk, hogy összeülünk és egy elektromos rendszerrel, vagy más módszerrel még megerősítjük, de szerintem ez a problémát meg fogja oldani.”

A kerítés mitegy két méter magas, így átugrani nem tudják az őzek, és alul sem tudnak átbújni.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb