Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Rövid hírek

Állampolgársági esküt tettek Szombathelyen; Rimaszombati vendég diákok érkeztek a vasi megyeszékhelyre; Kiállítás nyílt a bogáti idősek otthonában.
Állampolgársági eskü

Öten tettek állampolgársági esküt kedden délelőtt Szombathelyen. Miután Puskás Tivadar köszöntötte a honosítási kérelmet benyújtott személyeket, közösen elmondták a törvény által előírt eskü szövegét. Ezt követően a polgármester rövid betekintést adott Magyarország történelmébe, majd hozzátette, hogy nem csak remek országot, hanem egy történelmében rendkívül gazdag várost választottak a friss magyar állampolgárok.

Rimaszombati diákok

A szlovákiai Rimaszombatról érkezett Szombathelyre negyven diák és négy kísérő tanár a Határtalanul program keretében. A vendégek a Kanizsai Dorottya Gimnázium meghívására látogattak el néhány napra a vasi megyeszékhelyre, ahol Puskás Tivadar polgármester is köszöntötte őket. A diákok nemcsak az anyaországi magyar társaikkal fűzik így szorosabbra kapcsolatukat, hanem irodalmi, történelmi ismereteiket is átadják a partnerintézményben tanuló társaiknak.

Bogáti otthonban kiállítás

Park, Padlás, Portré címmel nyílt kiállítás a bogáti idősek otthonában. A látogatók az ELTE 20 képi ábrázolás szakos, másodéves hallgatójának műveit vehetik szemügyre. A diákokat megihlette a festői környezet és a kastély vidéki angol romantikus stílusa, az otthon lakói pedig örömmel, üde színfoltként fogadták a fiatalok műveit. A kiállítás nyár végéig látogatható, de addig még akár újabb alkotásokkal is gazdagodhat a tárlat.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb