Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Brutscher József utca

A hivatalos határidő előtt két hónappal befejeződött a Brutscher József utca felújítása, ahol új kerékpárutat alakítottak ki, és térkövezték a járdát is. Az önkormányzat nagyrészt saját forrásból finanszírozta a beruházást, de állami segítséget is kapott hozzá.
Januárban még rossz állapotban volt a Brutscher József utca, ma pedig már szépen néz ki: mintegy 230 méter hosszan kapott új burkolatot a város egyik legleterheltebb, komoly átmenőforgalmat lebonyolító útszakasza.

Illés Károly – alpolgármester

„Az utcának a teljes talajszerkezetének a cseréje megtörtént, illetve az alatta levő közművek kiváltása, illetve rekonstrukciója is megtörtént. Ezért volt egyébként nagyon rossz állapotban, több helyen a csatorna be volt szakadva, ezek most javításra kerültek. Az út mellett megépült most egy kerékpárút is, ami eddig nem volt, és nagyon igényesen meg lettek építve a járdafelületek is, térburkolattal lettek ellátva, nem pedig aszfaltozva.”

Ez a technológia azért is előnyösebb, mert egy esetleges javítást követően ugyanilyen minőségben visszaállítható. Már megkezdődtek az egyeztetések arról is, hogy a korábbról itt maradt villanyóra szekrényt a szolgáltató áthelyezi, így az sem rontja majd az utcaképet. Az önkormányzat több mint 96 millió forintot fordított a munkálatokra, zömében saját forrásból.

Puskás Tivadar – polgármester

„Ez azt jelenti, hogy Szombathely utcáinak megújítása folyamatban van. Egy hároméves programot fogadott el a közgyűlés, mi szerint félmilliárd, egymilliárd és másfél milliárd forintot költünk az útjainkra.”

Az önkormányzat még korábban pályázott a belügyminisztériumnál: ennek révén 40 millió forintnyi támogatás érkezett az útfelújításra. Az autósok kedd délutántól használhatják a megújult utcát, szerdától pedig erre járnak az autóbuszok is.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb