Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Rövid hírek

Köszönetet mondott a megyéspüspök a boldoggá avatás zavartalan lebonyolításáért; sajtótájékoztatót tartott az MSZP helyi szervezetének képviselője; Bemutatták Merklin Tímea és Benkő Sándor új kötetét.
Rendőrök jutalmazása

Több mint 15 ezer ember békés ünneplését biztosították Szombathelyen és az egykori bűntett helyszínén, Rábakethelyen – a Brenner János boldoggá avatási szertartásán dolgozó rendőröknek mondott köszönetet Székely János megyéspüspök, Puskás Tivadar polgármester, és a megyei rendőrfőkapitány. Tiborcz János elmondta, kis mulasztás is mély nyomott hagyott volna, nem hibázhattak. A megemlékezés biztosításában kiemelkedő szakmai munkájuk elismeréseképpen öten az országos rendőrfőkapitánytól Budapesten vehettek át jutalmat. A rendőrség napja alkalmából több elismerést is átadtak, köztük a Szombathely Közrendjéért díjat.

MSZP sajttáj

A jövő heti közgyűlésre hangolódva sajtótájékoztatót tartott a baloldali frakció vezetője. Nemény András elmondta, hogy több család is panasszal fordult hozzájuk, akiknek a gyermeke a Vízmű SC-nél sportol. A szülők szerint ugyanis a 2,2 milliárd forintból felújított uszoda fenntartási többletköltségeit velük akarják megfizettetni. Ehhez hozzátartozik az is, hogy az önkormányzat a Vízmű SC-t nem,  az AVUS együttesét viszont 20 millió forinttal támogatja évente. Nemény András szerint a Vízmű sportolóit is megilletné ugyanekkora támogatási összeg, amit a költségvetésből kellene biztosítani a közétkeztetés helyzetének felülvizsgálatát követően.

Szóba került az is, hogy bár a SZOMPARK anyagi lehetőségei kiszélesedtek, mégis elégedetlen a lakosság a fűnyírással, a park- és játszóterek fenntartásával. Nemény András beszélt az Aréna úti óvoda felújítási munkálatainak csúszásáról, valamint tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a Margaréta óvoda vezetőjével szemben vizsgálatot kezdeményez az illetékes bizottságnál, mert az intézménybe járó gyermekek szülei nincsenek megelégedve munkájával.


Könyv a temetőkről

Sempervivum Savariense, azaz Savariai Kövirózsa címmel jelent meg Merklin Tímea újságíró és Benkő Sándor fotóriporter könyve, amelyet a Városházán mutattak be. A fényképekkel gazdagon illusztrált kötet a szombathelyi temetőket és kriptákat veszi sorra, különleges nézőpontból: a szerzők kalauza mindenütt az adott helyszín alapos ismerője volt, így a dokumentumriportok révén személyes várostörténeti fejezeteket olvashatnak az érdeklődők. A bemutatón Puskás Tivadar polgármester és Nagy Éva könyvtárigazgató méltatta a kötetet, Ferge László őrnagy pedig örömét fejezte ki, hogy a katonai temetők is helyet kaptak a Szülőföld Kiadó legújabb könyvében.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • CLLD Szakmai Fórum a Városházán
  CLLD Szakmai Fórum a Városházán A Városházán ismertették a Savaria Jövőjéért közösségfejlesztés elnevezésű projekt részleteit és felhívták a civil szervezetek…
 • FALCO - KTE 74:71
  FALCO - KTE 74:71 Remekül kezdte a Falco a Kecskemét elleni hazai összecsapását.
 • Sportolókat köszöntöttek
  Sportolókat köszöntöttek Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester a Városházán köszönte…
 • Gyertyagyújtás
  Gyertyagyújtás Advent harmadik vasárnapjának előestéjén is ünnepi liturgiát tartottak a Fő téren.
 • Megyei közgyűlés
  Megyei közgyűlés Megtartotta idei utolsó ülését a  megyei közgyűlés. A képviselő-testületet Puskás Tivadar polgármester tájékoztatta az idei…

Legnépszerűbb