Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Ruhaosztás

Több mint száz zsáknyi ruhát sikerült összegyűjteni egyetlen napon: civil kezdeményezésre indult el az akció az egyik közösségi portálon. A hajléktalanellátást célozták meg a kiemelkedően jól sikerült adományozással.
“Jó napot kívánok, hoztam egy kis adományt! - Köszönjük szépen!”
Gyöngyi az interneten olvasta a jótékonysági ruhagyűjtő akcióról szóló felhívást, azonnal reagált is rá.

Major Gyöngyi

“Én nagyon ilyen vénával vagyok megáldva, gyermekvédelemben is dolgoztam, a gyiviben, úgyhogy nekem azonnal egyértelmű volt, hogy nézzünk azonnal körül, és hozzuk, amit hozhatok, sőt a baráti körben is körülnéztem és mentek a telefonok, hogy ki tud segíteni.”

A gyűjtést az Önkéntes Környezettisztítók elnevezésű közösség égisze alatt szervezte Trembóczki Gábor, akinek már régi terve volt ez, ő is rengeteg ruhát hozott. Az interneten osztotta meg a felhívást, és a Szombathelyi Televízió is foglalkozott a témával - jól terjedt az információ. Szerinte itt van legjobb helyen az adomány.

Trembóczki Gábor - szervező, Önkéntes Környezettisztítók

“Úgy gondoltam, hogy legközvetlenebbül itt tudunk segíteni. Nézegettem több segélyszervezetnek az oldalát, nézegettem ezeket a ruhagyűjtő konténereket is, de arról csupa rosszat hallottam, hogy nem oda kerülnek ruhák, ahova kellenének, így esett rá a választásom, felkerestem őket, és most itt vagyunk.”

Igen nagy mennyiségű, több mint száz zsáknyi ruhát sikerült összegyűjteni ezen az egyetlen napon - még a hajléktalanokat ellátó kft. dolgozóit is meglepte a hatalmas aktivitás.

Németh Klára - ügyvezető igazgató, FÉHE Közhasznú Nonprofit Kft.

“Nagyon örülünk, hogy civil kezdeményezésből fakad ez az akció, próbálkoztunk már mi is többször, többek között szervezetünk közösségi oldalán ruhagyűjtéssel, de tényleg ekkora mennyiségű és ilyen szép állapotban lévő ruhák még nem érkeztek hozzánk.”

Fehérneműk, pamut pólók, melegítők - ezek is fogyóeszközök a hajléktalanellátásban. Maizner Szilveszter elmondta, mire van leginkább szükség.

Maizner Szilveszter

“Az időjárástól függően, tehát ha nyár van, akkor rövidebb ruhák, de ugye ilyen változatos idő van, van azért szükség melegebb felsőkre, cipőkre, leginkább, meg aminek épp szűkében vagyunk, szandálok, papucsok, amik nagyon fontosak!”

Az adományokat nemcsak a meghirdetett akciók keretében fogadják szívesen az érintettek, hanem az év minden napján.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Vízügyi évértékelő
  Vízügyi évértékelő Nem volt az idén jelentős árvíz a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság működési területén. Egy alkalommal kellett…
 • Téligumi
  Téligumi Leginkább a lamellás szerkezet, a nagy, mély bordák, amely a havat, meg a vizet hivatott…
 • Zörej hangszerek
  Zörej hangszerek Értő kezekbe kerülnek az Örökség-serleget is kiérdemelt Egyházashetyei Zörej Zenekar hangszerei, így folytatódhat a 2002-ben…
 • Kórustalálkozó
  Kórustalálkozó Szent Mártonhoz kötődő kórusok találkoztak Szombathelyen. A házigazdán kívül két vidéki felnőtt énekkar, és egy…
 • Katasztrófavédelmi gyakorlat
  Katasztrófavédelmi gyakorlat Buszbaleset sérültjeinek mentése, eltűnt turistacsoport felkutatása és árvízi védekezés is része volt annak a nagyszabású…

Legnépszerűbb