Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Farkas Károly utca

Mintegy tucatnyian vettek részt a legutóbbi közmeghallgatáson, hogy megosszák problémáikat, tapasztalataikat, javaslataikat a város vezetőivel. A polgármester ezúttal is személyesen jár utána a felmerülő gondoknak. Puskás Tivadar először a kámoni városrészen tapasztalható közlekedési problémákkal összefüggő helyszínt tekintette meg.
Az idei közmeghallgatáson szóba került felvetések közül először a Farkas Károly utca közlekedési problémáiról győződött meg személyesen a polgármester Gulyás Ferenc városi rendőrkapitánnyal és Lakézi Gábor főépítésszel. A lakók arról panaszkodtak, hogy a szabálytalanul parkoló autóktól rendszeresen közlekedési dugó alakul ki. Puskás Tivadar szerint Szombathely úthálózatát csak kis mértékben lehet bővíteni, éppen ezért új közlekedésrendészeti szabályok bevezetésével próbálnak meg enyhíteni a nehézségeken.

Puskás Tivadar - polgármester
"Annak örülünk, hogy több gépjárművünk van. Például az idei esztendőben a forgalomba állított autóknak, gépjárműveknek a száma 30%-kal nagyobb, mint a tavalyi esztendőben ennyi időszak alatt forgalomba állított autók száma."

A bejáráson elhangzott az is, hogy Szombathely úthálózatának áteresztő képessége elérte legfelső határát. Ez azt jelenti, hogy ma már a város legforgalmasabb csomópontjai bármely napszakban bedugulhatnak. A megnövekedett gépjárműforgalom mellett gondot okoz a parkolók hiánya is, ami szintén negatívan befolyásolja a haladást.

Lakézi Gábor - főépítész
"Mivel nincsen a mai motorizációhoz hozzáigazítható várakozóhely a városban, a gépkocsik nagyon sokszor a közlekedő területeket foglalják el a haladni vágyók elől és így a forgalom számára megnehezítik az előre haladást. Sajnos városunk odajutott a motorizáció szintjén, hogy szoknunk kell a dugókat. Más városokban ezzel már régóta együtt élnek, Szombathely ezt még tanulja."

A szakemberek szerint a gépjárműforgalommal kapcsolatos nehézségek enyhíthetőek a meglévő közlekedési szabályok betartásával is. A város Gazdasági és Városstratégiai Bizottsága folyamatosan dolgozik a problémák megoldásán.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Vízügyi évértékelő
  Vízügyi évértékelő Nem volt az idén jelentős árvíz a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság működési területén. Egy alkalommal kellett…
 • Téligumi
  Téligumi Leginkább a lamellás szerkezet, a nagy, mély bordák, amely a havat, meg a vizet hivatott…
 • Zörej hangszerek
  Zörej hangszerek Értő kezekbe kerülnek az Örökség-serleget is kiérdemelt Egyházashetyei Zörej Zenekar hangszerei, így folytatódhat a 2002-ben…
 • Kórustalálkozó
  Kórustalálkozó Szent Mártonhoz kötődő kórusok találkoztak Szombathelyen. A házigazdán kívül két vidéki felnőtt énekkar, és egy…
 • Katasztrófavédelmi gyakorlat
  Katasztrófavédelmi gyakorlat Buszbaleset sérültjeinek mentése, eltűnt turistacsoport felkutatása és árvízi védekezés is része volt annak a nagyszabású…

Legnépszerűbb