Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

SOS Gyermekfalu háza

Nemsokára régi fényében tündököl Szombathely egyik patinás épülete a Kőszegi utcában. A 3 évvel ezelőtti belső, udvari munkálatokat most újabbak követik, aminek köszönhetően megújul az építmény homlokzata. A beruházás pályázati támogatásból és önkormányzati forrásból valósul meg.
Végéhez közelít a Kőszegi utca 44. szám alatti műemlék jellegű épület felújítása. A belváros szívében lévő egykori romos külsejű építmény külső homlokzata teljesen megújul.   

Éles Krisztián - ügyvezető, Alpha-Holz É&P Kft.

"Utólagos vízszigetelést mc-bauchemie technológiával végeztük, ezt nagynyomásúan injektáltuk be az mc-nek az anyagait. Ez vízszintes vízzárat adott a falazatnak, nem engedi felszívni a vizet, kapillárisokat elzárja. Utólagosan egy olyan rendszert került a falba, elektromos impulzusokat bocsát ki és engedi lélegezni, szárítani a vakolatot."

Ez a felújítási munkálatok második üteme, mivel 2015 júliusában a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán elnyert mintegy 1,5 millió forintot az épület udvari homlokzatának korszerűsítésére fordították. A most zajló munkálatok több mint 10 millió forintból valósulnak az önkormányzati tulajdonú házban.

Puskás Tivadar - polgármester

"Összességében 2 millió forinttal segítették az itt lévő műemlék jellegű épület homlokzatának felújítását. A felújítás elkészült, úgy néz ki, hogy ezt az összeget jelentősen meghaladta, hiszen az önkormányzatnak mintegy 8,5 millió forinttal kellett segíteni."

Az önkormányzatnak köszönhetően ebben az épületben talált otthonra a kőszegi SOS Gyermekfalu ifjúsági háza, amelyet tavaly költöztettek ide Séből. Jelenleg 8-an laknak itt olyan nevelőszülők által gondozott gyerekek, akiknek önállóvá válásuk utolsó lépcsőfokát jelenti az ifjúsági ház.

Gagyi Róbert - területi igazgató, Kőszegi SOS Gyermekfalu

"Mindenképp nagyon fontos, hogy a környezet kívül is egyre szebb lesz, nemcsak a belső terek. Ami még talán hosszú távon szükséges lehet, az az épületbelső. Bízom benne, hogy akár együttműködés keretében, akár egy újabb pályázat lehetőséget ad arra is, hogy esetleg a lépcsőházat is ugyanúgy rendbe tudjuk tenni."    
A szakemberek várhatóan 2 héten belül végeznek az épület külső kivitelezési munkálataival.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • CLLD Szakmai Fórum a Városházán
  CLLD Szakmai Fórum a Városházán A Városházán ismertették a Savaria Jövőjéért közösségfejlesztés elnevezésű projekt részleteit és felhívták a civil szervezetek…
 • FALCO - KTE 74:71
  FALCO - KTE 74:71 Remekül kezdte a Falco a Kecskemét elleni hazai összecsapását.
 • Sportolókat köszöntöttek
  Sportolókat köszöntöttek Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester a Városházán köszönte…
 • Gyertyagyújtás
  Gyertyagyújtás Advent harmadik vasárnapjának előestéjén is ünnepi liturgiát tartottak a Fő téren.
 • Megyei közgyűlés
  Megyei közgyűlés Megtartotta idei utolsó ülését a  megyei közgyűlés. A képviselő-testületet Puskás Tivadar polgármester tájékoztatta az idei…

Legnépszerűbb