Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

SOS Gyermekfalu háza

Nemsokára régi fényében tündököl Szombathely egyik patinás épülete a Kőszegi utcában. A 3 évvel ezelőtti belső, udvari munkálatokat most újabbak követik, aminek köszönhetően megújul az építmény homlokzata. A beruházás pályázati támogatásból és önkormányzati forrásból valósul meg.
Végéhez közelít a Kőszegi utca 44. szám alatti műemlék jellegű épület felújítása. A belváros szívében lévő egykori romos külsejű építmény külső homlokzata teljesen megújul.   

Éles Krisztián - ügyvezető, Alpha-Holz É&P Kft.

"Utólagos vízszigetelést mc-bauchemie technológiával végeztük, ezt nagynyomásúan injektáltuk be az mc-nek az anyagait. Ez vízszintes vízzárat adott a falazatnak, nem engedi felszívni a vizet, kapillárisokat elzárja. Utólagosan egy olyan rendszert került a falba, elektromos impulzusokat bocsát ki és engedi lélegezni, szárítani a vakolatot."

Ez a felújítási munkálatok második üteme, mivel 2015 júliusában a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán elnyert mintegy 1,5 millió forintot az épület udvari homlokzatának korszerűsítésére fordították. A most zajló munkálatok több mint 10 millió forintból valósulnak az önkormányzati tulajdonú házban.

Puskás Tivadar - polgármester

"Összességében 2 millió forinttal segítették az itt lévő műemlék jellegű épület homlokzatának felújítását. A felújítás elkészült, úgy néz ki, hogy ezt az összeget jelentősen meghaladta, hiszen az önkormányzatnak mintegy 8,5 millió forinttal kellett segíteni."

Az önkormányzatnak köszönhetően ebben az épületben talált otthonra a kőszegi SOS Gyermekfalu ifjúsági háza, amelyet tavaly költöztettek ide Séből. Jelenleg 8-an laknak itt olyan nevelőszülők által gondozott gyerekek, akiknek önállóvá válásuk utolsó lépcsőfokát jelenti az ifjúsági ház.

Gagyi Róbert - területi igazgató, Kőszegi SOS Gyermekfalu

"Mindenképp nagyon fontos, hogy a környezet kívül is egyre szebb lesz, nemcsak a belső terek. Ami még talán hosszú távon szükséges lehet, az az épületbelső. Bízom benne, hogy akár együttműködés keretében, akár egy újabb pályázat lehetőséget ad arra is, hogy esetleg a lépcsőházat is ugyanúgy rendbe tudjuk tenni."    
A szakemberek várhatóan 2 héten belül végeznek az épület külső kivitelezési munkálataival.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb