Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Civil reggeli

Idén is megválasztja a legszebb kertet és a legrendezettebb utcát a Parkerdei Kertbarát Egyesület. A film, a zene és az alternatív színház találkozik a Szentgotthárdi Művészeti Napok címre keresztelt összművészeti fesztiválon. Ezekről a programokról is szó volt az augusztusi civil reggelin.
Folyamatosan nyírt fű, gondozott virágok, gyümölcsös - tavaly Imre Lászlóék kertjét választotta az egyik legszebbnek a Parkerdei Kertbarát Egyesület bizottsága. Idén 168 kerttulajdonos közül választják ki a nyertest, két kategóriában.

Molnár Lajos - elnök, Parkerdei Kertbarát Egyesület

„11 évvel ezelőtt még veteményes kertek voltak, tehát zöldség, paprikától elkezdve minden volt. Sajnos az idősek kihaltak, eladták a kertjüket és jöttek a fiatalok. Ők viszont ezt kiirtották és befüvesítették a kertet, játszóelemeket helyeztek el gyerekeknek meg úszómedence meg egyebek. És így lett egy modern kert a hagyományosból.”

Az eredményhirdetést augusztus 18-án tartják. A program során a legszebb kertek kinyitják kapuikat és a látogatók betekintést nyerhetnek a kertészkedők életébe.

Film, zene és alternatív színház találkozik a Tájidegen Művészeti Szabadnapokon Szentgotthárdon augusztus 8–12. között. Az összművészeti fesztivál egyrészt a kortárs művészetet népszerűsíti, másrészt egyszerre mozgatja meg a különböző területről érkező alkotókat.

W. Horváth Tibor – főszervező, Szentgotthárdi Tájidegen Művészeti Szabadnapok

„Célunk, hogy minden évben egy olyan helyet tűzzünk ki bázispontnak, ami addig nem használt, vagy funkcióját vesztett hely. Tavaly ez egy régi strand medencéjében volt, idén ez egy egy éve elhagyott buszpályaudvaron lesz megtartva. Tehát a váróterem át fog alakulni és ott színházi előadások lesznek, az előtte levő parkban pedig nagyszínpadi produkciók”

A három napos alkotótábor után pénteken és szombaton nyitott nap keretében színes programokkal várják a szervezők a városból és a környékről érkező látogatókat.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb