Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Testvérvárosi delegációk

Idén is szép számmal képviselték magukat a civilek a Savaria Történelmi Karneválon. Hagyomány már az is, hogy Puskás Tivadar polgármester személyesen fogadja a delegációk tagjait a fesztivál ideje alatt. Az egyik találkozó alkalmával kiderült: új testvérvárosa lehet Szombathelynek.
Vers és zene is helyet kapott a Civil Korzón felállított színpadon. Évek óta hagyomány már, hogy a szombathelyi és Vas megyei szervezetek, alapítványok, egyesületek bemutatkoznak a Savaria Karneválon. Voltak olyanok is, akik a szomszédos Burgenlandból csatlakoztak a rendezvényhez.

Katharina Dowas - kétnyelvű óvónő, Felsőőr

„Jó a hangulat, szól a zene, jönnek az emberek, és próbáljuk a három nyelvű gyermekkönyveinket, magyar, német és horvát hangoskönyveinket, helytörténeti kiadványainkat, meg sok minden mást még eladni”

A szervezők gondoltak a gyerekekre is: kézműves foglalkozások és ügyességi játékok várták a kicsiket. Számos kiadvánnyal készültek a civil szféra képviselői és bemutatókat is tartottak az érdeklődőknek.

Nagy Krisztina

„Én azt gondolom, hogy van létjogosultsága a civil korzónak, hiszen itt meg tudnak mutatkozni a szervezetek, be tudják mutatni a tevékenységüket, önkénteseket, új tagokat tudnak toborozni, illetve adományokat tudnak gyűjteni a szervezetük javára.”

A hagyományokhoz hűen több delegációt személyesen fogadott a város polgármestere. (képek 17:38-tól) Mintegy harminc gyermek érkezett Szombathely testvérvárosából, Vajdahunyadról. Több éves már a kapcsolat a Szent Márton Út magyar szervezete és a közép-szlovákiai Cserény között, most az 500 lakosú településről is jöttek vendégek.

Pavel Kmet – polgármester, Cserény

„Mindnyájan nagyon örülünk, és szeretnénk ezeket a tapasztalatokat, amiket itt szereztünk, felhasználni, és örömmel folytatjuk tovább a kapcsolatot Szombathellyel.”

Először, de minden bizonnyal nem utoljára járt Szombathelyen portugál küldöttség. A szintén jelentős római hagyományokkal rendelkező város korábban már vendégül látta a vasi megyeszékhely képviselőit.

Puskás Tivadar – polgármester

„A két múzeum is felvette egymással a kapcsolatot. Ebből úgy néz ki, hogy ebből egy élő, a későbbiekben is ápolandó, valamiféle olyan együttműködés jön létre, amely mindkét településnek a javára válik”

Nemcsak a régészeti lelőhelyek kapcsán működne együtt a város, már több konkrétumról megállapodás is született.

Álvaro Beijinha – polgármester, Santiago do Cacém

„Rólunk tudni kell, hogy az óceán partján fekszik a város, híres kikötővel rendelkezünk Portugáliában, nálunk található a legmélyebb vízi kikötő, és ezért híres kereskedelmi központ van a közelünkben. Az ócenpart közelsége miatt nagyon sok turista látogat hozzánk, tehát úgy gondolom, hogy a kulturális együttműködésen túl gazdasági együttműködésbe is léphetünk egymással”

A megbeszélésen szó volt arról is, hogy a két település testvérvárosi szerződést köt a jövőben.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb