Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Rövid hírek

Újabb útszakaszokon lesz fizetős a parkolás Szombathelyen; Forgalomba állt az új generációs FLIRT (flört) a GYSEV vasútvonalán; Egyirányúsították a Kisfaludy Sándor utcát.
Fizetős parkolás

A Közgyűlés döntése alapján szeptember elsejétől több utcában is fizetőssé válik a parkolás. A SZOVA Zrt. felhívja a figyelmet arra, hogy a Széll Kálmán utca a Vörösmarty utca és az Éhen Gyula tér közötti szakaszán, a Kisfaludy utca a Vörösmarty és a Nádasdy utcák közötti részén, a Széll Kálmán utca 51-es számú épületének belső udvarán, a Vasút utca 1-7. között, valamint az Éhen Gyula tér 1-3 számú házak előtt kizárólag díjfizetés ellenében vehetők igénybe a parkolók.

FLIRT

Tavaly novemberben mutatta be Szombathelyen új motorvonat flottájának első szerelvényét a GYSEV. Most próbaüzem keretében forgalomba állt az új generációs FLIRT (ejtsd: flört). A Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vonalon két új jármű szállítja az utasokat október 5-ig. A vasúttársaság 2016-ban jelentette be, hogy a meglévő 10 mellé további 10 villamos motorvonatot vásárol. A technológiájában jelentősen átalakult új generációs FLIRT a hatósági engedélyezési eljárás keretében folyamatos próbafutások és mérések után kezdhette meg az utasforgalmi próbaüzemet. 2019 első felére az új GYSEV-es FLIRT-flotta minden darabja forgalomba állhat.

Kisfaludy utca

Keddtől forgalmirend-változás lépett érvénybe Szombathely egyes útszakaszain. A Kisfaludy Sándor utca Vörösmarty Mihály – Nádasdy Ferenc utca közötti szakaszán egyirányúsították a közlekedést a Nádasdy irányából a Vörösmarty felé haladva. Az egyirányúsítással érintett szakaszon az ellenirányú kerékpáros forgalom közlekedését útburkolati jelek, és a szükséges közúti jelzőtáblák biztosítják. Az utca menetirány szerinti jobb oldalán és a Vörösmarty Mihály utcában megszüntetett jobbra kiváló sáv helyén útburkolati jellel kijelölt várakozóhelyek készülnek. A megváltozott forgalmi rend miatt fokozott óvatosság, csökkentett sebesség és maximális figyelem szükséges a balesetmentes közlekedéshez.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb