Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szakmai tanévnyitó

Óvoda- és iskolaigazgatóknak rendezett konferenciával nyitotta meg a szaktárca illetékese a tanévet Vas megyében. Az előadók a pedagógusutánpótlásról, a tanári hivatásról, a fejlesztésekről és a formálódó új NAT-ról beszéltek.
A pedagógusképzés fejlesztése az egyik legfőbb célja az ELTE Savaria Egyetemi Központjának - erről, és a küszöbön álló, 21. századi módszertani fejlesztésekről beszélt Németh István rektorhelyettes a Vas megyei szakmai tanévnyitó konferencián. A kormánymegbízott az oktatásra fordítandó források növekedéséről szólt, de emellett a tanárok felelősségteljes munkáját is kihangsúlyozta.

Harangozó Bertalan - kormánymegbízott

“Ne rutinból és ne megszokásból lépjenek be az idei tanévben sem az iskolába. De ez nemcsak a tanévkezdésre érvényes, hanem nap mint nap.”

Szombathely olyan iskolaváros, amely színvonalas felsőoktatással rendelkezik - fogalmazott köszöntőjében a polgármester, aki ennek okát a pedagógusi munkában látja.

Puskás Tivadar - polgármester

“Ez annak köszönhető, hogy önök az óvodától kezdve az általános iskolán keresztül, a középiskoláig igen szorgalmasan, hatékonyan és magas színvonalon oktatják gyermekeinket.”

A szakmai tanácskozás fő előadásában a minisztérium képviselője az eddigi és a várható módosításokról tájékoztatta az óvoda- és iskolaigazgatókat.

Lebanov József - főosztályvezető, Emberi Erőforrások Minisztériuma

“Az idei évben a nóvum az új NAT, ami várható, hogy elfogadásra kerül. Elindult az elmúlt napokban ennek a véleményeztetése, a társadalmi vitája, és abban bízunk, hogy a NAT elfogadását követően egy olyan széles körű konszenzus alakul ki, amely megteremti középtávon az elkövetkezendő években egy megújult tartalmi munka lehetőségének alapját, és az ehhez kapcsolódó fejlesztéseket.”

A főosztályvezető bejelentette azt is, hogy a pedagógusutánpótlás biztosítását segítő eddigi intézkedések mellett most egy újabb ösztöndíjforma bevezetését tervezik, amellyel a pályán maradást kívánják elősegíteni.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb