Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Rövid hírek

Anonim és ingyenes hepatitis C szűrést tartanak a kórház infektológiai szakambulanciáján szombaton; Az egykori szombathelyi vár történetét ismerhették meg az érdeklődők a Romkertben; A szabadban festettek a diákok, munkáikból kiállítás nyílt.
Hepatitis C szűrés

A hepatitis C vírus sok esetben évtizedekig nem okoz panaszt, tünetmentesen rombolja a májat. Sokan nem tudnak arról, hogy fertőzöttek. Mire a tünetek jelentkeznek, már előrehaladott betegség alakulhat ki. 2018-tól már minden beteg hamar és ingyen hozzájuthat a korszerű gyógyszerekhez. Fontos, hogy mielőbb kiderüljön a probléma Éppen ezért tartanak szeptember 15-én szombaton országos szűrővizsgálatot. Szombathelyen a Markusovszky-kórház Infektológiai Szakambulanciáján 10 és 13 óra között várják szűrésre és tanácsadásra a jelentkezőket.

Szombathelyi vár

Az egykori szombathelyi vár történetét ismerhették meg a látogatók a Savaria Múzeum szervezésében. Kiss Gábor régész a vár falmaradványait mutatta meg a Romkertben. A séta során szó esett arról, hogy az építmény alapjai a  4. századi helytartói palotához kötődtek, majd Frank Birodalom grófjai, később a királyi várnagyok építették tovább. A vár a 12. század végén került a győri püspökök birtokába. A maradványait végül a 18. században a székesegyház alapjaiba építették be. A sorozat következő részeiben az egykori várurakról esik majd szó: október 17-én Imre királyról hallhatnak előadást az érdeklődők a Smidt Múzeumban.

Művészeti

Plein air vakáció címmel négy diák munkáiból nyílt kiállítás a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium galériájában. A szabadban való festésnek nagy hagyományai vannak, de napjainkban egyre ritkábban találkozni ezzel a műfajjal. Szántó István szaktanár elmondta: iskolai keretek között ezt nincs lehetőség gyakorolni. A tárlatot Gyarmati András festőrestaurátor is méltatta.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb