Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Rövid hírek

Színikritikusi elismerések a Weöres Sándor  Színháznak - Előadás Görgei Artúrról az egyetemen -  Képek és dokumentumok a II. világháborúból a Puskás Galériában.
Elismerések a színháznak

A Színházi Kritikusok Céhe idén 39. alkalommal adta át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit elismerő díjakat. A Weöres Sándor Színház öt kategóriában kapott jelölést, ezek közül kettőben nyert.  A színikritikusok szerint a legjobb rendezés díját Alföldi Róbert érdemelte ki A salemi boszorkányok című előadás színrevitelével. A Weöres Sándor Színház első tízéves korszakát pedig különdíjjal ismerte el a Színházi Kritikusok Céhe.

Görgeiről az egyetemen

A Görgei kérdés mai szemmel címmel tartott előadást Hermann Róbert a Savaria Egyetemi Központban. Az 1848-49-es szabadságharc történetét kutató történész a Magyar Történelmi Társulat nyugat-dunántúli csoportjának meghívására érkezett Szombathelyre. Előadásában sorra cáfolta azokat a vádakat, amelyek alapján a kortársak közül többen is árulónak bélyegezték Görgei Artúr tábornokot. A történész hangsúlyozta: Görgei a szabadságharc legeredményesebb hadvezére volt, aki reménytelen helyzetben, Kossuth tudtával és a haditanáccsal egyetértésben tette le a fegyvert - a közvélekedéssel ellentétben nem Világosnál, hanem Szöllős mellett.

Kiállítás a Puskás-galériában

Fonyódi László nyugalmazott törzszászlós gyűjteményéből Képek és kortörténeti dokumentumok a II. világháborúból címmel nyílt kiállítás a Szombathelyi  Műszaki Szakképzési Centrum Puskás Tivadar Fém is Villamosipari Szakgimnáziuma és Szakiskolája helytörténeti galériájában. A tárlatot Jagadics Péter alezredes  ajánlotta az érdeklődők figyelmébe, majd maga a gyűjtő beszélt a bemutatott fotók és a dokumentumok történelmi hátteréről.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb