Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szalézi lépcső

Mintegy 35 millió forintból teljesen megújul a szalézi templom lépcsője. A beruházás része az akadálymentesítés is. A munkálatok várhatóan december elejére befejeződnek.
Néhány héttel ezelőtt még így nézett ki a 80 éves szalézi templomhoz vezető lépcső. A képeken is látszik, hogy az elemek több helyen hiányosak, sérültek, ráadásul belülről is elhasználódott a tégla.

Az Óperint utcát és környékét érintő városrehabilitációs projekt részeként most a mellvédfalakkal együtt teljesen megújul a templomlépcső. A kivitelező már megkezdte a bontási munkálatokat.

Sebestyén László - ügyvezető igazgató, SEBI-ÉP Kft.

„Örülök, hogy ezt a szép munkát megkaphattuk, hogy elnyertük a munkát és megpróbálunk a megrendelő igényei szerint határidőre, pontosan teljesíteni, hogyha módunkban áll.”

A lépcsőt a korábbi formájának megfelelően építik újjá. Az elemek gyártása már folyamatban van. A beruházás mintegy 35 millió forintba kerül.

Ágh Ernő – önkormányzati képviselő
„Nagyon ráfért erre a lépcsőfelújítás. Ami még öröm, hogy akadály mentesítve lesz a lépcső, oldalt egy lift kerül beépítésre és így az altemplom is látogatható lesz a mozgássérültek számára”

A tervek szerint advent kezdetére befejeződnek a munkálatok. Addig a sekrestye felőli, oldalsó bejáraton át lehet bejutni a templomba.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb