Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Rövid hírek

Piranesi-kiállítás az Egyházmegyei Könyvtárban - 60 éve alakult meg az Aranypatak Vadásztársaság - Előadás a családfakutatásról a Berzsenyi  Dániel Könyvtárban.
Piranesi-kiállítás

240 éve hunyt el Giovanni Battista Piranesi itáliai rajzművész, rézmetsző és építész. Munkáiból idehaza a második legnagyobb gyűjteménnyel a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár rendelkezik. Ezekből látható válogatás az intézmény teremkönyvtárában. A metszeteket tartalmazó könyveket Herzan bíboros, Szombathely második püspöke vásárolta a saját könyvtára számára, halála után a gyűjteménye az egyházmegye birtokába került. A kiállításmegnyitón Piranesi életművét Csapláros Andrea, a Savaria Múzeum igazgatója méltatta. Perger Gyula, a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont vezetője pedig a püspöki palotában látható Piranesi-metszeteket is a közönség figyelmébe ajánlotta.

ARANYPATAK VADÁSZTÁRSASÁG

Fennállásának 60. évfordulóját ünnepelte a megye legrégebbi vadgazdálkodója, az Aranypatak Vadásztársaság. A vadászképzést is folytató Herman Ottó Szakgimnáziumban ünnepi közgyűlést tartottak, és felavatták Öhm László kopjafáját. Orbán Péter, a társaság vezetője elmondta, kettős jubileumot tartanak, az Aranypatak Vadásztársaság 60. évfordulóján túl az iskola előző igazgatójára is emlékeznek, aki a vadgazdálkodó elnöke is volt, ugyanis száz éve született.

Családkutatás

Spiegler Tibor családkutatásának módszereibe és eredményeibe nyerhettek betekintést, akik részt vettek a Berzsenyi Dániel Könyvtár „Egyedül is megy” című rendezvényén. A Szombathelyi Zsidó Hitközség legidősebb tagja, a 106 éves Spiegler Elemér fia családi iratok és fényképek nélkül kezdett felmenőinek felderítésébe, így jutott el a 18. századi ősökig. Az Országos Könyvtári Napok keretében szervezett rendezvényen mutatták be azt a könyvtári segédletet is, amelyet bárki haszonnal forgathat, aki családfakutatásba kezd.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb