Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Erdők Hete

Fedezd fel az erdőt az erdészekkel! 1997 óta e mondat jegyében tartják meg október elején az Erdők Hete rendezvénysorozatot országszerte. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. a Vasi Skanzenben várta a gyerekeket sok-sok érdekességgel.
Az erdőben való viselkedésnek megvannak a szabályai. Nem hangoskodunk, nem szemetelünk, fakéregbe nem vésünk jeleket, meg nem tépkedünk leveleket. 12.26


Milyen szabályokat kell betartani az erdőben, milyen fafajok élnek hazánkban, és milyen állatokkal találkozhatnak a kirándulók – többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphattak a gyerekek az Erdők hete alkalmából szervezett programon a Szombathelyi Erdészeti Zrt. munkatársaitól.

Tóth Henriette óvodavezető, Lógalába Magánóvoda

Nagyon fontos nálunk az óvodában a környezeti nevelés, és mindenféle zöldünnepeket megtartunk a gyerekekkel és ezzel tudjuk őket arra ösztönözni, hogy a környezetre vigyázzanak.


A rendezvényt ezúttal az állatok világnapjához kapcsolódóan a Múzeumfaluban tartották.

Varga Péter – közjóléti csoportvezető, Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Igyekszünk minél szélesebb körben ismertetni az erdőkkel kapcsolatos gazdálkodást, illetve az erdő, mint életközösségnek a jellemzőit, tulajdonságait, illetve, hogy mennyire fontos számunkra, a jövőnk számára.

Az erdő a legszerteágazóbb életközösség, amelynek szerves részei a madarak is. A gyerekek a madárgyűrűzés céljáról is hallhattak információkat.

Varga László – erdei iskolai referens, Szombathelyi Erdészeti Zrt.
Most már hagyományosan fontos a környezeti nevelés részeként, hogy minél több gyereknek, minél több információt átadjunk a természetről, az erdőről. Itt most madaras helyszín, erdész helyszín együtt van, ez természetes, hiszen a madarakon keresztül erdészeti vonatkozásokat is tudunk átadni.

Az Erdők Hete programsorozatot az Országos Erdészeti Egyesület indította útjára, 2009-től az erdőtörvény rendelkezik a megtartásáról. A tematikáját az erdei iskolai tananyag határozza meg.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb