Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Rövid hírek

Országszerte megemlékezéseket tartanak a 13 aradi vértanú halálának 169. évfordulóján. Sajtótájékoztató az Aranypatak-hídnál. Vetélkedő a Neumann János Iskolában.
Okt. 6.

Pénteken gróf Batthyány Lajos belvárosi szobránál helyeztek el koszorút a szombathelyi és a Vas megyei önkormányzat, valamint a kormányhivatal vezetői. Az első felelős magyar miniszterelnököt 1849. október 6-án, Pesten végezték ki. Szombaton, a nemzeti gyásznapon délután negyed 5-kor a Premontrei Gimnáziumban szentmisével kezdődik, majd a Batthyány téren emlékműsorral folytatódik a városi megemlékezés.

MSZP

A felújítás alatt álló Aranypatak-híd lábánál tartott sajtótájékoztatót Horváth Attila, az Éljen Szombathely!-MSZP összefogás önkormányzati képviselője. Elmondta, a minap kapta kézhez azt a szakvéleményt, amely szerint nem is készült statikai vizsgálat, holott a városvezetés éppen a híd statikai állapotára hivatkozva döntött a lezárás mellett. Azt ígérte, a dokumentumot hozzáférhetővé teszik. Úgy véli, ha nem áll helyre az autósforgalom a környéken, jogos lesz a Kárpáti Kelemen utcaiak félelme a megnövekvő forgalomtól, illetve az oladiak hazajutása is nehéz marad. A megnyugtató megoldás érdekében frakciója azt kéri, hogy az októberi közgyűlés tárgyalja a híd ügyét. Ha ezt nem sikerül elérniük, aláírásgyűjtésbe kezdenek.

Neumann-vetélkedő
A Neumann János Általános Iskola első emeleti lépcsőfordulója is hirdeti, hogy idén összekapcsolták az intézményben a zene és az állatok világnapját. 10. alkalommal szervezték meg a város 3-4. évfolyamos általános iskolásainak a Mondd, szereted az állatokat? elnevezésű környezetismereti vetélkedőt. 6 intézményből érkeztek a 4 fős csapatok, akiknek matematikai, magyar és környezetismereti feladatokat kellett megoldaniuk. A verseny célja ezúttal is az állatok megismertetése és megszerettetése volt. A vetélkedőn egyéniben és csapatban is a házigazda neumannosok győzedelmeskedtek.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb