Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Arany-patak híd

Október elsején megkezdődött a Liget utcai Arany-patak híd felújítása. Nemcsak a faburkolatot, hanem a pilléreket és a talapzatot is megerősítik. A kivitelező harminc napot kapott a munkára, a tervek szerint a hónap végén ismét átadhatják a hidat a forgalomnak.
A Szombathely északi részén élők közlekedésének egyik kulcsfontosságú pontja a Liget utcai Arany-patak híd. Az átkelő 1965-ben eredetileg elsősorban gyalogosok és kerékpárosok számára épült, ám az évek során egyre intenzívebbé vált a gépkocsiforgalom, sőt, a tiltás ellenére túlsúlyos járművek is terhelik a hidat. A fokozott igénybevétel és az időjárás a szerkezet elhasználódásához vezetett.

Puskás Tivadar - polgármester

"Időközben folyamatosan vizsgálta a híd állapotát az önkormányzat, a hosszú idő alatt vagy húszmillió forintot költöttek a különböző városvezetések a híd felújítására."

Az augusztusi vizsgálat szakértője megállapította, hogy a híd jelenlegi állapotában nem alkalmas a közúti közlekedésre. Szeptember 6-án lezárták a forgalom előtt, és az önkormányzat megrendelte a javítási munkákat, amelyek október elsején meg is kezdődtek. A rekonstrukciót követően a híd súly- és szélességkorlátozással tovább üzemeltethető.

Kecskés László - önkormányzati képviselő

"A későbbiekben természetesen továbbgondolva a város közlekedését nyilvánvalóan elkerülhetetlen, hogy az Arany-patakon egy végleges, komoly híd készüljön. Ez pillanatnyilag a tervezési fázisban van."

A kivitelezőnek harminc nap áll rendelkezésre, hogy rendbe hozza a Liget utcai híd hibáit, így azt október végén ismét átadhatják a forgalomnak.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb