Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Játszótér

Bérlakásokat komfortosítanak, felújítják a szalézi templom lépcsőjét, és utcát burkolnak újra - ezeket a fejlesztéseket egészíti ki egy új játszótér megépítése a Brenner körút mentén. Az eszközök már állnak, a következő egy-két hétre szinte már csak a területrendezés maradt.
Több fejlesztés is folyik az Óperint városrészen. A végéhez közeledik a Tóth István parkban, vagyis az Alsóhegyi út tövében zajló beruházás is.

Illés Károly - alpolgármester

“A szociális városrehabilitáció 2. üteme folyik a városrészen, ebbe illeszkedik bele ezen a területen egy játszótér, illetve egy park kialakítása. Játszótéri eszközök kerülnek kihelyezésre, illetve térburkolattal sétány kerül kialakításra, illetve járdaszakaszok. A szociális városrehabilitáció ezen része nettó 250 millió forintos beruházási költségből valósul meg.”

Ebből 10 millió forint jut erre a területre. Több korosztályt szolgál majd ki a játszótér: a legkisebbeknek homokozót és rugós játékokat telepítettek, a nagyobbaknak csúszdájuk, mászókájuk lesz, de ahhoz is elég tágas a tér, hogy kifeszíthessenek egy kisebb drótkötélpályát.

Ágh Ernő - önkormányzati képviselő

“Ennek a városrésznek nem volt játszóparkja, nagyon indokolt volt, hiszen nemcsak az én választókerületembe tartozik, a 12. választókerületnek a sarkán van ez, de a 10-est is érinti. Nem lehet megtiltani, hogy átjöjjenek ide, vagy a város más részéről. De természetesen itt van az iskola közelsége, ami vonzza a fiatalokat, továbbá itt van egy óvoda, és az itt lakóknak a kényelmét szolgálja.”

Ez a hinta már itt volt, de nem bontják el. Tovább használhatják majd a kamaszok az egyelőre kerítés nélküli új játszótér szomszédságában.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Karitász-gyűjtés
  Karitász-gyűjtés Több év végi jótékonysági akcióval készül a karácsonyra az egyházmegyei karitász. Az egyikbe egy általános…
 • Katasztrófavédelem - átadó ünnepség
  Katasztrófavédelem - átadó ünnepség Létra, védőruházat, EDR-rádiók - a legváltozatosabb eszközökkel gazdagodtak a Vas megyei önkormányzati, önkéntes tűzoltók és…
 • Vízilabdások a Gothard-iskolában
  Vízilabdások a Gothard-iskolában Világliga-selejtező mérkőzése előtt a Gothard Jenő Általános Iskolában vendégeskedett a magyar férfi vízilabda válogatott. Az…
 • Tesco - rajzpályázat
  Tesco - rajzpályázat A pályaválasztást is segíti a városban működő legnagyobb hipermarket azzal, hogy karácsonyi témájú rajzpályázatot hirdetett…
 • Drogprevenció
  Drogprevenció Szabadulj meg tőle! - címmel tartottak prevenciós napot a sportházban.

Legnépszerűbb