Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Rövid hírek

Szépkorú születésnaposokat köszöntött a polgármester - Fotótárlat nyílt az AGORA-ban - Új elnök a nyugdíjas szövetség élén - Könyvbemutató a TIT-ben.
Szépkorúak

Orbán Viktor miniszterelnök szépkorúaknak szóló emléklapjával köszöntötte Puskás Tivadar polgármester otthonában a 95 éves Horváth Józsefné Pék Teréziát. Teri néni Rábahidvégen született hét éve él Szombathelyen. Tsz-ben dolgozott szülőfalujában, 1951-ben ment férjhez, ma már özvegy. Életét a munka és a családról való gondoskodás határozta meg. Betegsége miatt ágyhoz kötött, lánya ápolja.
90. születésnapja alkalmából ugyancsak polgármesteri köszöntésben részesült Polcsik Ferenc. Az ünnepelt mezőgazdasági gépészmérnöki diplomát szerzett, tanárként és szakfelügyelőként dolgozott Mosonmagyaróváron, tanított Körmenden és Szombathelyen a gépipariban is. Feleségével két lányt neveltek fel, öt unokára lehetnek büszkék. Feri bácsi nyugdíjasként is aktív, hobbija a makettépítés.

Németh Bálint fotókiállítása

A fények útján címmel kiállítás nyílt Németh Bálint természetfotóiból az AGORA - Művelődési és Sportház galériájában. A fiatal fényképész a Dunántúltól Namíbiáig számos helyszínen örökítette meg az élővilág szépségeit. A Bolyai Gimnáziumban végzett, jelenleg erdőmérnök hallgató Bálint sikerrel szerepelt már fotópályázatokon, és több önálló tárlatot is jegyez. Magát amatős fotósnak tartja, szenvedélyéhez kitartás és alázat kell, néha napokig is eltart, mire elkészül egy jó kép. A kiállítás november 7-ig látogatható.

Új elnök a nyugdíjas szövetségben

Németh Istvánnak, Vas Megye és Szombathely Nyugdíjas Szövetsége elnökének elhunyta miatt  rendkívüli küldöttgyűlésen új vezetőt választott a szervezet. A nyugdíjas klubok küldöttei  Molnár Árpádnak, a Répcelak és Vidéke Takarékszövetkezet nyugalmazott elnök- ügyvezetőjének szavaztak bizalmat, akinek a munkáját a korábbi vezető, Dancs István tiszteletbeli elnökként segíti.

Hahner-könyvbemutató

Hahner Péter történész 13 diktátor című könyvét mutatták be a TIT székházában. A Magyar Történelmi Társulat Nyugat-dunántúli Csoportjának meghívására Szombathelyre érkezett szerző a kötetben a forradalmak természetét és sajátosságait jellemzi 13 közismert politikus portréján keresztül. A könyvben szó esik egyebek mellett a teljhatalmat visszautasító Washingtonról ugyanúgy, mint a legteljesebb totalitárius diktatúrát megvalósító Leninről, de olvashatók fejezetek a forradalmak legkülönbözőbb fajtáiról is.    
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb