Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Rövid hírek

A roma holokauszt áldozataira emlékeztek Szombathelyen; iskolaigazgatókat köszöntött a polgármester; csellókoncerten vettek részt a premontrei gimnázium diákjai.
Roma holocaust

1944. novemberének első hetében 300 Vas megyei roma családot hurcoltak el koncentrációs táborokba. A mintegy ezer embert, köztük gyerekeket a Jászai Mari utcai ideiglenesen felállított táborban gyűjtötték össze. A város ezért ezen a helyen 1994-ben emlékművet állított, ahol minden évben leróják kegyeletüket az áldozatok előtt, akik közül csak néhányan tértek vissza a haláltáborokból. A résztvevőket Valentin Károlyné, a Szombathelyi Roma Önkormányzat elnöke köszöntötte. Az elhurcoltak emlékére Horváth Béla prímás hegedült. Az ünnepségen beszédet mondott Puskás Tivadar polgármester, Koczka Tibor alpolgármester, Balázsy Péter megyei jegyző, Márkus Sándor hitközségi elnök, és Ferkovics József, a Roma Önkormányzat tagja. Végül elhelyezték az emlékezés koszorúit, és mécsest gyújtottak a roma holokauszt áldozatainak emlékművénél.

Nyugdíjas igazgatók

Az Oktatási és Szociális Bizottság támogatásával megtartották a nyugdíjas és aktív iskolaigazgatók éves találkozóját. Összesen 85-en kaptak meghívást a rendezvényre, a résztvevőket Puskás Tivadar köszöntötte a Németh Pál Kollégiumban. A polgármester elismerően szólt a pedagógusok munkájáról. Ünnepi műsort adtak az intézményben lakó diákok.

Csellókoncert

A Mérei Tamás, Petró András, Gregorich Zsófia és a Zumbók-Jakobovics Nikoletta alkotta Cello Molto kvartett adott koncertet a Premontrei Gimnáziumban. A bevezető muzsika után a cselló "elődjéről" a gambáról hallhattak a diákok, majd klasszikus darabok, többek között Bach, Lobos és Webber művei csendültek fel.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb