Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szociális munka napja

Ápolót, telephelyvezetőt, terápiás dolgozót és nevelőszülői tanácsadót is kitüntettek a szocális szféra megyei ünnepségén. A házigazdák elismerték a nemes ügyek támogatóit is.
A szociális munka napja alkalmából tartottak ünnepséget a megyeházán. Segítsünk másokon, mert a mások is mi vagyunk! - idézte Luther Mártont a házigazda, utalva a szektorban dolgozók tevékenységére.

Huszár Lilla - igazgató, Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, Vas Megyei Kirendeltség

“A szépsége a segítés. Hogy lehetőségünk van arra, hogy elesett emberek életét tegyük könnyebbé, az ő életüket segítsük. A nehézsége pedig éppen ez, hogy olyan nehéz sorsokat látnak a kollégák, és próbálnak felkarolni, ami lelkileg, testileg is megviseli a segítő embert is. De bízunk benne, hogy képzésekkel és megfelelő hozzáállással tudjuk segíteni a munkájukat.”

A résztvevőket köszöntötte a kormányhivatal főigazgatója, a megyei közgyűlési elnök és a szombathelyi polgármester is. Puskás Tivadar személyes hangú beszédében, maga is a segítő hivatások képviselőjeként fejezte ki háláját a szociális szektor dolgozóinak. A szervezők ilyenkor dicséretekkel ismerik el a kiemelkedő szakmai munkát. Van, aki nemcsak alkalmazottként, hanem civil eszközökkel, egy segítő alapítvány vezetésével is sokat tesz az ellátottakért.  

Béry Annamária - vasvári telephelyvezető, Vas Megyei Szakosított Szociális Intézmény

“Az intézmény mellett működik az alapítvány, illetve az intézmény segítésére. Tárgyi eszközök beszerzése, a lakóknak a kirándultatása, utazások, műsorok szervezésével foglalkozik az alapítvány. Illetve a dolgozók továbbképzését is segíti az alapítvány.”

A köszönet azoknak is jár, akik nem dolgozóként, hanem külső támogatóként állnak egy nemes ügy mellé. (+vk) Például az országban máig egyedülálló szombathelyi Barnahus pilot program mellé, amely a szexuális abúzust elszenvedett kiskorúak ügyének humánus lefolytatására nyújt lehetőséget.

Takátsné Tenki Mária - elnök, Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága

“Én nagyon büszke vagyok arra, hogy ebben a csapatban részt vehettem. És nagyon remélem, hogy az új jogszabályi háttér is még nagyobb teret fog engedni ennek a programnak, ami alapvetően a gyermekek alapjogainak a védelme. Tehát amikor a gyermek áldozattá válik, annak a megsegítő programja mindez.”

A szociális munka napján összesen heten vehették át a főigazgatóság dicséretét.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb