Nyomtatás

Rövid hírek

2018-11-19, 18:17
   |   Kategória: Tér-Kép
 165 éve született Éhen Gyula, flashmobot tartott a Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány, az Éljen Szombathely! Egyesület és a Lehet Más a Politika helyi képviselői közösen készülnek a jövő évi önkormányzati választásokra.
Éhen Gyula

Éhen Gyula, Szombathely egykori polgármestere születésének 165. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést civilek az Alkotás utcai szobornál. A szervező a harmincéves Éhen Gyula Kör volt, amelynek elnöke, Kozma Gábor köszöntötte a jelenlévőket. Az eseményt az Éhen Gyula Akadémia és a Vasi TIT Egyesület is támogatta, utóbbi képviseletében Bakó Béla igazgató, történész mondott ünnepi beszédet. A megemlékezésen jelen volt Éhen Gyula ükunokája is, aki személyes hangon szólt a nagy előd szellemi hagyatékáról, és arról a felelősségről, amellyel ezt a család legfiatalabb generációjának  igyekszik átadni. A modern várost megteremtő egykori polgármester szobránál Balázsy Péter megyei jegyző és a civil szervezetek képviselői koszorúztak.

Koraszülött flashmob

Flashmobot tartott a Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány a szombathelyi vasútállomáson a koraszülöttek világnapja alkalmából. Az összejövetelt kötélugró bemutató tette még látványosabbá. A lila a remény színe - mondta el a Grassely Magdolna, a Perinatális Intenzív Centrum osztályvezető főrovosa. Emiatt kérték, hogy a résztvevők viseljenek bármit, ami lila színű. A villámcsődület célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a koraszülött-mentés jelentőségére: hazánkban minden tizedik világra jövetel koraszülés. A flashmob keretében mintegy 200 lila lufit osztottak szét - majd engedték szabadon az esemény végén.


Éljen Szombathely+LMP

Bejelentették az Éljen Szombathely! Egyesület és a Lehet Más a Politika helyi képviselői, hogy közösen készülnek a jövő évi önkormányzati választásokra. A városlakók bevonásával közös programot dolgoznak ki, és együtt állítanak polgármester- és képviselőjelölteket. Tóth Kálmán, az Éljen Szombathely! Egyesület elnöke szerint az embereknek elegük van a közéletet is átszövő  pártpolitikából. Úgy látja: értelmetlen beruházásokra pazarol pénzt a város. Bokányi Adrienn alelnök úgy fogalmazott: tényleges problémamegoldás helyett elégtelen köztisztaság, csúszó projektek, elhanyagolt járdák, csapadékvíz-elvezetők és parkolóhiány jellemzi a várost. Németh Ákos, az LMP Vas Megyei Szervezetének elnöke elmondta: a két párt szövetsége konstruktív együttműködésen alapul, amelyben meghatározó szerephez jutnak a lakossági vélemények. A tájékoztatón elhangzott: az ellenzéki összefogás január végére válhat teljessé Szombathelyen.