Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Téligumi

Leginkább a lamellás szerkezet, a nagy, mély bordák, amely a havat, meg a vizet hivatott kinyomni maga alól, és anyagban is van különbség, a téli gumi sokkal puhább, mint a nyári azonos körülmények között.
A nyári és a téli gumi különbözőségét mutatja a szakember. A biztonságos közlekedés érdekében fontos az évszaknak megfelelő és 10 évnél fiatalabb abroncs használata.

Naponta 10-15 gumicserét végeznek ebben a szervizben. (16.00) Több mint száz gépjárműnek tárolják itt az abroncsait, azt mondják, a tulajdonosok fele már lecseréltette a nyárit. Nem érdemes megvárni, míg leesik az első hó, a 7 fok alatti hőmérsékleten téli gumival rövidebb a fékút.

Nagy Gyula – ügyvezető, Nagy Autószerviz Kft.
Sokkal stabilabb az autó, előbb meg lehet vele állni, maga az úttartása is sokkal jobb esős, havas időszakban, sőt még jeges úton is. Ausztriában kötelező is november 1-től, büntetnek is érte az osztrákok szeretettel, hogy ha az ügyfél nyári gumival megy Ausztriába.

A szomszédos országban a gumikopást is szigorúbban veszik. Míg nálunk 1,6 mm mélységet még elfogad a jogszabály, Ausztriában legalább 4 mm-esnek kell lennie az abroncsnak.

Fontos az is, hogy a gépjármű fényjelző berendezései tiszták legyenek és jól működjenek. Az ablakmosó tartályba pedig fagyálló kerüljön. A hidegben nagyobb áramerősség kell az indításhoz, ezért az akkumulátor állapotáról is érdemes tájékozódni.

Koós János – autószerelő, Nagy Autószerviz Kft.
A saruk állapotát fontos megnézni, és ha különösebb gond nincs vele, célszerű egy szakszervizes vizsgálat, ahol egy műszerrel kapacitásmérést tudnak végezni. Az 2 perces művelet, és akkor biztosan neki tudunk indulni a télnek.

A havazás már megérkezett és mínuszok is jöhetnek, így nem érdemes tovább halogatni a téli gumi felszereltetését és a gépkocsi téli felkészítését sem.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Schott a Gyermekfaluért
  Schott a Gyermekfaluért Szokatlan formáját választotta a jótékonyságnak a Lukácsházán működő Schott Hungary Kft., örökbe fogadta ugyanis az…
 • CLLD Szakmai Fórum a Városházán
  CLLD Szakmai Fórum a Városházán A Városházán ismertették a Savaria Jövőjéért közösségfejlesztés elnevezésű projekt részleteit és felhívták a civil szervezetek…
 • FALCO - KTE 74:71
  FALCO - KTE 74:71 Remekül kezdte a Falco a Kecskemét elleni hazai összecsapását.
 • Sportolókat köszöntöttek
  Sportolókat köszöntöttek Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester a Városházán köszönte…
 • Gyertyagyújtás
  Gyertyagyújtás Advent harmadik vasárnapjának előestéjén is ünnepi liturgiát tartottak a Fő téren.

Legnépszerűbb