Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Rövid hírek

Fényszökőkút épül a Fő téren. Szombathelyiek zarándokoltak Nagyszombatba. Bemutatták Borbély József könyvét. 10 Ezer Lépés Program a Humán Civil Házban.
Fényszökőkút

Erős fémszerkezettel fedik be a Fő téri szökőkutat, amire faborítás kerül. Ez az eddigiektől eltérően nem a téliesítés miatt készül, hanem a szombathelyi advent egyik új attrakciója lesz a stabil alapokra épülő 4 méter magas fényszökőkút. Ezt a vásár pénteki megnyitóján már biztosan megcsodálhatják az érdeklődők. Az idei belvárosi advent számtalan újdonsággal is várja az ünnepre hangolódókat.

Nagyszombat

Több más magyar zarándok csoport mellett szombathelyi civilek is részt vettek a nagyszombati könnyező Szűzanya ünnepén. A vasi megyeszékhely testvérvárosának székesegyházában Palánki Ferenc, a Debrecen-nyíregyházi egyházmegye püspöke celebrált szentmisét. Ezt követően a szombathelyiek - akiket Takátsné Tenki Mária, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnöke vezetett - meglátogatták a város nevezetességeit.

Könyvbemutató

Az ŐrvidékHáz Irodalmi Műhely rendezvénysorozatának részeként mutatták be Borbély József Jogáért ki felkél című kötetét, amely egy dunántúli forradalmár életét mutatja be az '56-os forradalom és szabadságharc idején. Szigethy Attila 1956 őszén a szovjet támadás utáni hónapokban a magyar sors egyik szomorú, mégis erőt adó szimbolumává vált. Az eseményen felszólalt Hende Csaba országgyűlési képviselő és Majthényi László a megyei közgyűlés elnöke is.

10 ezer lépés program

A prosztatarák kockázatairól, tüneteiről, a megelőzés és a kezelés módjairól hangzott el előadás a 10 Ezer Lépés Program keretében kedden a Humán Civil Házban. A Magyar Rákellenes Liga országos kampánya a prosztatarákos betegek számára biztosít lehetőséget arra, hogy kötetlen formában beszélgessenek szakorvosokkal, és megtanulják a rehabilitáció során alkalmazható gyógytornát. A program szombathelyi állomásán Engert Zoltán Vendel urológus professzor és Kapitány Zsuzsanna gyógytornász beszélt a betegséggel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról. A rendezvényre nőket is vártak, hiszen sokszor rajtuk múlik, hogy családtagjuk mennyire vigyáz az egészségére.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb