Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Adventi készülődés

Fényszökőkút, korcsolyapálya, koncertek és számtalan élmény várja az adventi vásár látogatóit a Fő téren. Az ünnepre hangoló programsorozat hivatalosan pénteken délután nyílik.
Épülnek a pavilonok, összesen 42 ilyen, egységes árusítóhelyen kínálják majd a karácsonyi portékát a kereskedők. A gyerekek örömére épül az egészen év végéig nyitva tartó Fő téri korcsolyapálya. Áll már a város karácsonyfája, és szerdán a helyére került az adventi koszorú is a már hagyományosnak számító óriásgyertyákkal.

Ávár Tibor – gyertyaöntő
Az anyaga teljesen olyan, mint a pici gyertyáknak, abból készült. Viszont a kanóca speciális, nagyon vastag, úgyhogy a legnagyobb szélben sem alszik el, és szép nagy lánggal ég, ennyi a különlegessége, meg a festéke, hogy az időjárást bírja, hogy ne peregjen le róla.

A gyertyák két hétig készültek, a Herman-iskola diákjai pedig több 300 órát dolgoztak a hatalmas koszorú díszítésén.

Seres Györgyi – tanár, Herman Ottó Szakgimnázium

Körülbelül 14-15 db kétméteres fenyőt vágtunk ki. Ami egy kis új dolog, hogy az égősor mellé, hogy a melegséget fokozzuk, hópihék jöttek, illetve karácsonyi gömbök kerültek fel a koszorúra. Most a fehér és az arany kapcsolódott most a zöldhöz.

Az ünnepre hangolódást segítő programokhoz a városháza egy szolgáltatással kapcsolódik.

Takátsné Tenki Mária – önkormányzati képviselő

A Városháza a családok részére egy olyan szolgáltatást nyújtana, hogy melegedésre várnánk a családokat. Rendelkezésre áll változatlanul a pelenkázó és szoptatós szoba is. A melegedő hely a bejárattól balra eső civil sarok körül lenne.

Az adventi forgatag idén jótékony célt is szolgál a Segítés Városában.

Károlyi Ákos – jegyző

Különösen fontos a jótékonykodás, a másokon való segítés. Ez a szellemiség, ez a gondolat megjelenik az adventi vásárban is, hiszen mindenki, aki vásárol egy szombathelyi adventi vásáros feliratú bögrét, az 150 forinttal támogatja a rumi gyermekotthon lakóit.

Az adventi forgatag pénteken délután nyílik meg hivatalosan. Az eseményen a gencsapáti gyermekotthon lakói is közreműködnek, akiket cserébe a vásározók vendégelnek meg.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb