Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Rövid hírek

Tervezett útépítés ellen tiltakozik Horváth Attila MSZP-s képviselő; Minősített Könyvtár címet kapott a Berzsenyi Könyvtár; az időskori mozgás fontosságáról beszéltek a TIT Férfi Egészség Klubjában; jótékonysági koncertet tartottak a Premontrei Gimnáziumban.
MSZP

Régóta szerepel a rendezési tervben a Dolgozók útját a Muskátli utcával összekötő többsávos út, amelyhez a Kassák Lajos utcában egy nagy körforgalom is épülne. Ez ellen tiltakozik Horváth Attila. A körzet MSZP-s képviselője szerint Olad legnyugodtabb részén vezetne át a forgalmas út. Helyszíni sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy végigjárja a környék mintegy 350 lakását, és kikéri a lakók véleményét arról, megépüljön-e az új út. Az eredményt a decemberi közgyűlésen ismerteti a képviselők előtt.

Könyvtár

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár döntése alapján a Berzsenyi Dániel Könyvtár 2018-ban elnyerte a szakmai munka elismerését jelentő Minősített Könyvtár címet. Az intézmény kollektívája előtt Takátsné Tenki Mária bizottsági elnök és Koczka Tibor alpolgármester méltatta a könyvtár sokoldalú tevékenységét, és gratulált Nagy Éva igazgatónak. A Berzsenyi Dániel Könyvtár 2022-ig viselheti az elismerő címet, amit a jelenlévők tortával ünnepeltek meg.

Férfi Egészség Klub

Az időskori mozgás fontosságáról és a Markusovszky Kórház Fizioterápiás Osztályán zajló rehabilitációs tevékenységről tudhattak meg többet az érdeklődők a Vas megyei TIT Férfi Egészség Klubjának csütörtöki foglalkozásán. Laki László elnök beszámolt saját tapasztalatairól, majd filmet vetítettek a témában. Mint kiderült: a reggeli torna, a rendszeres séta, vagy a kertészkedés is hozzájárulhat ahhoz, hogy az időskorúak minél tovább megőrizzék egészségüket, aktivitásukat.

Zonta

Megtelt a Premontrei Rendi Sznet Norbert Gimnázium és Kollégium díszterme azon a jótékonysági koncerten, amelyet a Zonta Club Szombathely szervezett. A hagyománynak megfelelően a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium ének- és zenekara lépett fel, Paulik Ákos vezényletével. A hangversenyt minden évben megszervezi a civil szervezet, a bevételt a klubbal kapcsolatban álló két oktatási intézmény - a Micimackó Óvoda és az Aranyhíd Iskola - mellett szociálisan nehéz helyezetben lévő családok kapják.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb