Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Magyar Falu Program

Jövőre elindul az ötezernél kisebb lélekszámú településeket érintő Magyar Falu Program. Erről tartottak fórumot az illetékes települések polgármestereinek a Megyeházán.
A tervek szerint több mint nyolcmilliárd forintból wellnessrészleggel bővül a Fedett Uszoda. Ez csak egy a Modern Városok Programban megvalósuló fejlesztések közül Szombathelyen. A kormány úgy döntött, a megyei jogú városokat támogató projekt mintájára jövő évben elindítja a Magyar Falu Programot. Ez az ötezernél kisebb lélekszámú településeket érinti, összesen 150 millió forintra lehet majd pályázni.

Gyopáros Alpár – kormánybiztos, Magyar Falu Program

„A CSOK-rendeletben megfogalmazott elvek mentén többletösztönző támogatásokat kapnának azok a fiatalok, akik falvakban élnek és otthon maradnak, vagy a falvakból elköltöztek a városba és szívesen hazaköltöznének. Részben egy jelentős, ötven milliárd forint értékű mellékúthálózat-fejlesztésű program”

Harmadrészben pedig önkormányzati intézmények fejlesztésére, fenntartására kérhető támogatás. Vas megye 1-es számú választókerületbe 11 falu tartozik, már most konkrét fejlesztési terveik vannak.

Hende Csaba – alelnök, Országgyűlés

„Édes gondjaink vannak. Náraiban is, Nardán is óvodát kell bővíteni, mert hála Istennek, amíg máshonnan elszivárog a lakosság, ide beköltöznek és a városkörnyéki településeken nagyon sokan vásárolnak ingatlant és ez a gyerekintézmények iránti kapacitási igényt jelentősen megnöveli.”

A Magyar Falu Program elindításáról még ebben a hónapban kormánydöntés várható. A tervek szerint a jövőben a kisvárosok támogatására is programot hirdetnek.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Fenyőfaosztás
  Fenyőfaosztás Mintegy hatvan karácsonyfát osztott ki a rászorulóknak az ŐrvidékHáz és a Fidesz szombathelyi szervezete. Két…
 • Schott a Gyermekfaluért
  Schott a Gyermekfaluért Szokatlan formáját választotta a jótékonyságnak a Lukácsházán működő Schott Hungary Kft., örökbe fogadta ugyanis az…
 • CLLD Szakmai Fórum a Városházán
  CLLD Szakmai Fórum a Városházán A Városházán ismertették a Savaria Jövőjéért közösségfejlesztés elnevezésű projekt részleteit és felhívták a civil szervezetek…
 • FALCO - KTE 74:71
  FALCO - KTE 74:71 Remekül kezdte a Falco a Kecskemét elleni hazai összecsapását.
 • Sportolókat köszöntöttek
  Sportolókat köszöntöttek Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester a Városházán köszönte…

Legnépszerűbb