Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

EP fórum

Brexit, migráció, ENSZ-csomag - ilyen témák is szóba kerültek az európai parlamenti választások előkampányát nyitó szombathelyi rendezvényen a Megyeházán. A szervezők egy romániai testvérmegye magyar EP-politikusát hívták el, hogy számoljon be tapasztalatairól.
A brüsszeli néppárti kampányindító után két nappal Szombathelyen is megkezdődött a felkészülés a jövő májusi európai parlamenti választásra. A Vas megyei elnök kezdeményezett helyi párbeszédet egy fórum keretében, amelyre a térség országgyűlési képviselői is meghívást kaptak.

Majthényi László - tag, Brüsszeli Régiók Bizottsága

“Ez a mai rendezvény arról szól, és azért van, hogy fel tudjunk készülni a májusi választásokra, és minél közelebbi információnk legyen arról, hogy a velünk, mellettünk élő polgártársaink milyen Európát szeretnének. Olyan Európát szeretnének-e, mint Macron például, vagy Merkel, vagy egy másik, élhetőbb Európát szeretnének.”

Szombathely országgyűlési képviselője szerint nem az a kérdés, hogy békés és virágzó közösségben kívánnak-e élni a magyarok, hanem az, hogy ehhez milyen út vezet.  

Hende Csaba - alelnök, Országgyűlés

“Nekünk elemi érdekünk egy jól működő Európai Unió, és elemi érdekünk, nemzeti érdekünk az, és ebben a közvélemény egyetért, hogy Magyarország egy ilyen jól működő Európai Uniónak a megbecsült, egyenjogú, és érdekei érvényesítésére képes tagja legyen.”

Az Országgyűlés alelnöke utalt az elmúlt évek kudarcaira, a Brexitre és a migránsválságra, valamint az ENSZ migrációs csomagjára, amely ma megosztja az Európai Uniót. A választás tehát még soha nem volt annyira fontos, mint most - véli a politikus, és hasonlóan gondolkodik a Vas megye legrégebbi testvérmegyéjéből, a romániai Hunyad megyéből érkezett EP-képviselő is.

Winkler Gyula - európai parlamenti képviselő, Vajdahunyad, Románia

“Milyen esélyei vannak egy olyan Európának, amely a magyar érdeknek megfelelő, ez egy erős Európa, a nemzetek Európája, és hadd mondjam el erdélyi magyarként, hogy a nemzeti közösségek Európája. Egy olyan unió, amely bennünket, kisebbségeket is - hiszen mi Romániában kisebbségek vagyunk - egyenlőként kezeljen minden polgárt, és egy olyan unió, amely minden tagállamot egyenlőként kezeljen.”

A fórumon az előadások után kérdéseket tehetett fel a közönség a témáról.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb