Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Rövid hírek

Rendőrök munkáját ismerték el Szombathelyen; Új köteteket mutattak be a Levéltárban; Torjay Valter alkotásaiból nyílt kiállítás.
Rendőrök

A szombathelyi rendőrkapitányság és a város önkormányzata között folyamatos az együttműködés. A rendőrök mindent megtesznek azért, hogy az itt élők és az ide látogatók is biztonságban érezhessék magukat. Ezt a munkát ismerte el a tavalyihoz hasonlóan Szombathely. Puskás Tivadar polgármester és Ágh Ernő bűnmegelőzési, közbiztonsági és közrendvédelmi bizottsági elnök a városi rendőrkapitányság 24 munkatársát jutalmazta meg. A rendőri és városi vezetők rendszeresen egyeztetnek arról, mi befolyásolja leginkább a lakosság szubjektív biztonságérzetét. Az állampolgárok jogkövető magatartása a jövőben is fontos tényezője annak, hogy Szombathely továbbra is az egyik legbiztonságosabb megyei jogú város.

Levéltár

Két új kötetet mutattak be a Vas Megyei Levéltárban a Reformáció 500 Magyar Nemzeti Levéltár elnevezésű országos projekt részeként. A színesebb, illusztratívabb módon megszerkesztett kiadvány az egész országban hozzáférhető: a “Mi úgymond mennyei polgárok vagyunk…” egy válogatás a magyar protestantizmus történeti emlékeiből. A másik kötetet a szerkesztő, Söptei Imre levéltáros mutatta be. A Forrásaink a reformációról egy Vas megyei dokumentumgyűjtemény - szakmaisága ellenére a nagyközönség számára is olvasmányos a nagyközönség számára is.

Torjay

Magánszakralitás címmel nyílt meg Torjay Valter kiállítása az Eölbey-házban. Az alkotó a keresztény hitét, az egyéni meggyőződését tükröző munkáiból válogatott. Képein igyekszik megragadni a kereszténységben rejlő titokzatosságot, az arra épülő ünnepeket, vagy éppen témát merít a szentek életéből, az Ó- és az Újszövetség egy-egy jelenetéből. A tárlaton olajfestményeket, monotípiákat láthat a közönség.  
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb