Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Értéktár

Az értéktár bizottság legutóbbi ülésén fél tucat új dolog - köztük egy oktatási műhely - került be a város értékei közé. Többségét a Szombathelyi Szépítő Egyesület ajánlotta a döntéshozók figyelmébe, de magánszemélyek javaslatait is örömmel fogadja a bizottság.
Hat felterjesztés érkezett a legutóbbi értékár bizottsági ülésre - mindegyiket elfogadták. Egy kivételével mindegyik javaslat a szépítő egyesülettől, a város egyik legaktívabb civil szervezetétől érkezett, amelynek elnöke - a szintén új tag Fűzfa Balázs irodalomtörténész és Kalló Zsolt hegedűművész mellett - mostantól egyébként bizottsági tag is.

Bődi Lívia - elnök, Szombathelyi Szépítő Egyesület

“Az oladi kilátót az egyület ötven éves jubileumára építtette az egyesület akkori vezetősége, és ugye ez már 83 évet jelent az egyesületünk és a város életében is, de egy picit megelőz korban minket a Haladás Vasutas Sportegyesület, bár az nem a mi működésünkhöz tartozik, de ők jövőre 100 éves jubileumukat fogják ünnepelni.”

Emellett Dr. Pethő Ernő munkássága, a Kékfestő Műhely, a Tankenyér- és sütőüzem, és az Ezredévi Park került be a  város értékei közé hivatalosan is. Elhangzott a bizottsági ülésen, hogy vannak olyan városok, ahol mintegy 100 dolog került már be az értéktárba - Szombathelyen ez a szám még a 30-at sem éri el.

“Be kell, hogy valljuk, hogy elég passzív a részvétel a feltejesztéseknél.”

Ezen a jövőben változtani kívánnak a bizottság tagjai - ebben a lakosság segítségét is kérik.

Németh Zsolt - elnök,

“A bizottságunk eddig körülbelül negyed évente ülésezett, épp a mai találkozónkon döntöttünk arról, hogy ez lehet sűrűbb is, ha összegyűlik öt-hat olyan kezdeményezés, javaslat, amit már érdemes kezdeményezni, akkor össze fogunk ülni, egyébként javaslatot bárki tehet, és nagyon nagy szeretettel várjuk is a javaslatokat.”

Nem csak alapítványok, egyesületek, különböző szervezetek, hanem magánszemélyek jelentkezését is várják, hiszen számos olyan dolog van még a városban, amelynek az értéktárban van a helye.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb