Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Rövid hírek

Mikulás-napi ellenőrző akciót tartottak a rendőrök; A Székesegyház múltjáról szóló kötetet mutattak be; Benkő Sándor képeiből nyílt kiállítás a Berzsenyi-könyvtárban; Szent Márton Kupát szerveztek alsótagozatos kézilabdások számára.
Rendőrök

A világító-berendezések használatát és az autók téli viszonyokra való felkészítését ellenőrzik a rendőrök a "Látni és látszani" kampány keretében. Csütörtökön a 86-os és 87-es főutak Szombathelyt elkerülő közös szakaszán állították meg a gépjárműveket, akinél mindent rendben találtak, csokoládé Mikulást kapott, aki szabályt szegett, annak virgácsot adtak, és figyelmeztették a rendőrök. A tapasztalatok szerint minden harmadik-negyedik autós világítás nélkül közlekedik lakott területen kívül, pedig a fényszórók használata a romló téli látási viszonyok és a korai sötétedés miatt különösen fontos.

Székesegyház

Megjelent a A művészi szépség csodája című kiadvány, ami a szombathelyi Sarlós Boldogasszony Székesegyházat mutatja be. A szerzők, Lendvai Rezső és Koltay Ferenc felvázolják Magyarország harmadik legnagyobb templomának építését és újjáépítését, valamint részletesen írnak a látnivalókról. A Szombathelyi Székesegyházért Alapítvány gondozásában napvilágot látott füzetet Puskás Tivadar polgármester méltatta.

Benkő Sanyi-kiállítás

Sempervivum Savariense címmel kiállítás nyílt a Berzsenyi Dániel Könyvtár helytörténeti klubjának szervezésében Benkő Sándor fotóriporter képeiből. A tárlaton egyebek mellett a Jáki úti és a Szent Márton-temetőben készült művészi igényű fotók láthatók. A kiállításhoz kapcsolódóan kerekaszta-beszélgetést is szerveztek Pál Ferenc levéltáros és Kiss Gábor régész részvételével a zanati és zsidó temetőkkel, valamint a Szent Márton-kriptával kapcsolatban. A fotókiállítás január 5-ig látogatható a Berzsenyi-könyvtárban.

Kézilabda

Első alkalommal rendezte meg a Haladás kézilabda szakosztálya a Szent Márton Kupát. Az alsótagozatos diákok számára kiírt viadalon hat szombathelyi általános iskola 17 csapata vett részt. Az 1-2. osztályos lányoknál a Zrínyi, Reményik, Gothard sorrend alakult ki. A fiúknál a Gothard nyert megelőzve a Neumann két együttesét. A 3-4. osztályos lányoknál a Zrínyi két csapata osztozott az első két helyen, míg a harmadik az Oladi-iskola lett. A fiúknál a Gothard adta az első két helyezettet, a bronzérmet pedig a Brenner vihette haza. A díjak átadásában Puskás Tivadar polgármester is aktív szerepet vállalt. Ráadásként a rendező klub minden résztvevőt egy Hali-címerrel ellátott mezzel ajándékozott meg.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb