Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Családok karácsonya

Tartós élelmiszerek és a karácsonyi ünnepeket megédesítő szaloncukor került abba a több mint 900 csomagba, amelyeket az önkormányzat oszt szét a civil szervezeteken keresztül a nehéz helyzetben lévő családok között. Karácsonyig minden rászoruló megkapja az adományt.
Megtelt táskákkal a városháza aulája: több mint ötezer forintot ér egy ilyen csomag. Az idén 925 darabot állított össze az önkormányzat támogatásával Szombathely Város Jóléti Alapítványa.

Hamza István – elnök, Jóléti Alapítvány

„Egy-egy csomagban mindenféle alapvető tartós élelmiszer, cukor, liszt, száraztészta, olaj, húskonzerv, rizs és a karácsony édességére való tekintettel van benne szaloncukor, sütnivaló dolgok is. Egy-egy csomag olyan kb. 10 kilogramm súlyú lehet”

Korábban anyagi segítséget kérhettek a civil szervezetek, hat éve a kész csomagok szétosztására pályázhatnak. Ezúttal 18-an jelentkeztek a Családok karácsonya programra.

Asbóth Mária – intézményvezető, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szombathelyi Csoportja

„Ötven csomagra pályáztunk és ugyanennyit kaptunk, hála ezért a Szombathely Város önkormányzatának és ezen belül a jóléti alapítványnak. Ezzel egészítjük ki azokat az adománykat, amelyeket egy nagyáruházban gyűjtöttünk hat napon keresztül és a nehéz helyzetben lévő, rászoruló családoknak juttatni”

A legtöbb csomagot a Hárofit Egyesület és a Szombathelyi Székesegyházért Alapítvány kérte.

Koltay Ferenc - kuratóriumi elnök, Szombathelyi Székesegyházért Alapítvány

„Már több éve részt veszünk ebben a karácsonyi csomagosztásban. A Székesegyház karitászának a gondozottjainak osztjuk ki, nagycsaládosoknak, egyedülállóknak, rászorulóknak. 100 csomagra pályáztunk már évek óta és megkaptuk a 100 csomagot”

Puskás Tivadar polgármester köszöntőjében az egymás iránti tisztelet és az együttlét fontosságára hívta fel a figyelmet. Koczka Tibor alpolgármester szintén azt hangsúlyozta: a karácsonynak sokkal inkább a szeretetről és nem az ajándékvásárlásról kellene szólnia.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb