Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Rövid hírek

14 munkaszüneti nap, hét hosszú hétvége és három munkanap-áthelyezés lesz az idén; kikerültek a fenyőgyűjtő konténerek a városban; felvonulással búcsúztatták a motorosok az óévet.
Hosszú hétvégék, munkanapok 2019-ben

Három háromnapos, három négynapos, sőt egy hatnapos hosszú hétvége is lesz 2019-ben. Március 15. péntekre esik, áprilisban a húsvét négynapos kikapcsolódást hoz azzal, hogy már nagypéntek is munkaszüneti nap. Május elseje és október 23. szerda, augusztus 20. kedd, november 1. péntek lesz. December 24. keddre esik, így karácsonykor hatnapos szabadságnak örülhetünk. A Nemzetgazdasági Minisztérium rendelete alapján augusztus 10-én szombaton kell ledolgozni a 19-i pihenőnapot, decemberben pedig két munkanap-áthelyezés lesz 7-én, illetve 14-én.

Fenyőkonténerek

144 darab fenyőfagyűjtő-konténert helyeztek ki a város lakótelepein. A szombathelyiek itt szabadulhatnak meg a karácsonyi ünnepek legfőbb díszétől január 31-ig. A SZOVA munkatársai már a két ünnep között megkezdték a fák elszállítását, és a továbbiakban is folyamatosan ürítik a konténereket. A fenyők a hulladéklerakóba kerülnek, majd komposztálják azokat. Ahol nincsen gyűjtőketrec, ott a kuka mellé kell kihelyezni a fenyőfát. A családi házas övezetekben januárban előre meghirdetett napokon gyűjtik be a fenyőket. A karácsonyfákat hagyományosan január 6-án, vízkeresztkor bontják le, ami idén vasárnapra esik.

Motoros felvonulás

A 2018-as évet is felvonulással búcsúztatták a motorosok Szombathelyen. A Körmendi útról indult a közel 300 résztvevő, a legváltozatosabb kétkerekűekkel. A törzsgárda Vas megyéből érkezett, de a környező régiókból is jöttek motorosok. A hagyománynak megfelelően a felvonulók körbemotorozták a várost, érintve a Fő teret és a legforgalmasabb utakat - a látványosságra kicsik és nagyok egyaránt kíváncsiak voltak.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb