Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Jeli lombkorona tanösvény

Újabb attrakcióval gazdagodik a Jeli Arborétum. A botanikus kertet megalkotó gróf Ambrózy-Migazzi István születésének 150. évfordulójára a Szombathelyi Erdészeti Zrt. nem csak 150-féle, összesen 15 EZER nárciszt ültetett, hanem egy lombkorona tanösvényt is építenek. A munkálatok már elkezdődtek.
A látványterveken minden oldalról látszik a térségben egyedülálló elképzelés. Három emeletnyi magasságban 130 méter hosszan nyerhet a látogató testközelből bepillantást az mammutfenyők élővilágába. Az arborétum Észak-Amerikát idéző tájövezetébe a 60-as években ültették ezeket a fákat. Az új attrakcióhoz 6 méteres magasságban völgyhíd vezeti az érdeklődőket a Kilátótól az Óriások erdejébe. Az erős betontalapzat már elkészült.

Ruborits Tamás  közjóléti műszaki vezető, Szombathelyi Erdészeti Zrt.
A lombkorona sétányon nem csak a növényvilágot ismerhetik meg az érdeklődők, hanem a madárfajokat is. Olyan újításban gondolkozunk, hogy a táblákon és telefonos applikáció segítségévél a madarak hangját is meg tudja hallgatni.

A mammutfenyők és óriástuják alatti növényvilágot is megújítja az erdészet. A lombkorona sétány alá ugyanis felülnézetből jól mutató különlegességeket telepítenek. Az új attrakció megtervezésekor a gyerekekre is gondoltak.

Ruborits Tamás  közjóléti műszaki vezető, Szombathelyi Erdészeti Zrt.
Lesz egy csúszda része, amely nem csak a gyerekeknek, hanem a gyereklelkű felnőtteknek is alkalmas lesz, hiszen 100 kiló feletti súlykorlátozás lesz. 10 méter magasból egy spirálcsúszda fog majd levezetni a lombkorona sétány egyik részéről.

A botanikus kert megalkotójának, gróf Ambrózy-Migazzi István 150. születésnapjának tiszteletére készül az új látványosság, és ezért ültettek el októberben 150-féle, összesen 15 ezer nárciszt, és több száz cserjét és örökzöldet is a varázskertben. Az Európában is egyedülálló megújult Jeli Arborétum áprilisban tárja ki kapuit az érdeklődők előtt.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb