Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Az arborétumban is megemlékeztek '56-ról

Az 1956-os forradalomra és Bánó Istvánra emlékeztek  szerdán a kámoni arborétumban összegyűltek. A történelmi események és a kert egykori vezetőjének tiszteletére tartott találkozókat tíz éve rendezik meg a szervezők.
Az 56 évvel ezelőtt ültetett malonyai tuják tövében gyűltek össze az emlékezők, a kámoni arborétum megmentőjének, az erdészeti tudomány meghatározó alakjának tisztelői. Bánó istván, aki életének nagy részét Kámonban töltötte, és 30 éven át vezette a gyűjteményes kertet, egyedülálló módon állított emléket az 1956-os forradalomnak: tujákat ültetett csoportba úgy, hogy 1956. 10.23. dátumát adja ki.

2003 óta emlékmű is jelöli a különleges facsoport helyét, ahol a Kámoni Arborétumért egyesület 10 éve minden októberben a forradalomra és Bánó istvánra emlékezik.

Az ünnnepi megemlékezés szónoka Katona Attila történész volt, akis zerint 1956-ban a diktatúra-ellenesség, a nemzeti függetlenség vágya és a demokrácia eszméje egyesítette a magyarokat.  Beszédében a Vas Megyei Nemzeti Bizottság 1956. november 3-ai emlékiratából is idézett, amely a magyar nép legfőbb törekvéseit foglalta össze.

A megemlékezés végén a családtagok, az arborétum és az egyesület vezetői helyezték el koszorúikat az emlékhelyen, és mécseseket gyújtottak a forradalom áldozatai, valamint a kiváló erdőmérnök és hazafi emlékére.  


Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb