Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Rövid hírek

Kötött érvényességűek a rövidtávra szóló vonatjegyek; Patak Márta író vendégeskedett Szombathelyen; várják a nevezéseket a Vas Megyei Független Filmfesztiválra.
Vonatjegy

A december 9-i menetrendváltással egy időben módosult a MÁV-START üzletszabályzata is. E szerint a 100 kilométer alatti utazásra szóló jegyek 4 órán át érvényesek. A változtatásra azért volt szükség, mert egyre több visszaélést tapasztaltak az egy útra szóló, nem kezelt jegyek visszatérítésének lehetőségével kapcsolatban. Az új jegyértékesítő automatákban, interneten, illetve Vonatinfóból történő vásárlás esetén nem kell külön beállítani az érvényesség kezdetét, mert az automatikusan attól az időponttól kezdődik, amikor az utazásra kiválasztott vonat a beállított indulási állomásról elindul.


Patak Márta - közönségtalálkozó

Patak Márta író, műfordító volt a vendége a Berzsenyi Dániel Könyvtárban rendezett közönségtalálkozónak, ahol Alexa Károly irodalomtörténész beszélgetett a Leányfalun élő és alkotó szerzővel. Patak Márta elsők között az Életünkben publikált, azóta írt számos novellát, drámát és egy regénye is megjelent. A közönség azonban inkább fordítóként ismerheti: több, mint 40 művet ültetett át magyar nyelvre, főként spanyol szerzőktől. Saját művei kíméletlenül ábrázolják a világot, de a veszteségekkel teli sorsokat is átszínezi a szeretet és a megértés – hangzott el az irodalmi találkozón.

VAS-FILM

Tizenötödik alkalommal rendezik meg a Vas Megyei Független Filmfesztivált április 13-14. között. Az eseményre bárki nevezhet 2017-ben, vagy azóta készült alkotással. A filmekkel kapcsolatban sem tematikai, sem műfaji megkötés nincs, de az alkotásokat csak vetítésre alkalmas, megfelelő minőségben fogadják el, maximum 60 perces terjedelemben. A fesztivál versenyprogramjába előválogatás után kerülnek be a filmek. A jelentkezési lap elérhető a www.vasfilm.hu oldalon, a határidő március 1-e.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb