Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Rövid hírek

A Mezőgazdasági Technika Innovációja közönségdíj a BPW Hungária Kft.-nek -  Rekord mennyiségű hó esett Ausztriában, ami a hazai folyók vízszintjére is hatással lehet a későbbiekben - Irodalmi kávéház az idősek klubjában.
BPW

A szakmai médiumok olvasói „A Mezőgazdasági Technika Innovációja“ közönségdíjjal tüntették ki a BPW-Hungária Kft-t Würzburgban. A vállalat által pótkocsikhoz kifejlesztett „AGRO Drive“ hidraulikus hajtott tengelynek köszönhetően kisebb traktorok is képesek nagyobb teher vontatására. A termék előnyét a rendszer sokoldalú felhasználhatósága adja, már az építőipari gépek felszerelése kapcsán is egyre többen érdeklődnek az „AGRO Drive“ iránt.

Hóolvadás

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság közleménye szerint az Alpokban esett nagy mennyiségű hó miatt a Duna vízgyűjtőjén maximális hó felhalmozódás következett be, és hasonló a helyzet a Tisza vízgyűjtőjén is. Hogy lesz-e komolyabb árvíz, az nagyban függ attól, mennyire lesz gyors az olvadás, illetve hogyan alakulnak a csapadékviszonyok. Rosszabb esetben, enyhe, esős idő hatására rendkívüli árhullámok keletkezhetnek a vízfolyásokon, mint ahogy 2002-ben és 2006-ban a Dunán történt. Az igazgatóság figyelemmel kíséri a hidrometeorológiai helyzetet, és ha kell, megteszi a szükséges védekezési előkészületeket. A Rába és a Mura vízgyűjtőjén jelenleg nincs szélsőségesen nagy hó készlet.

Irodalmi kávéház

A Magyar Kultúra Napjáról  külön, erre az alkalomra összeállított műsorral emlékeztek meg a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ Váci utcai idősek klubjában megrendezett irodalmi kávéházban. Elsőként az általános iskolás Pfeiffer Nóra  mondott el egy részletet Bősze Éva könyvéből, majd a klubtagok adták elő a Himnuszt, felelevenítették keletkezésének történetét, többen felolvasták egy-egy kedvenc versüket. A műsor Demjén Ferenc Kell még dalának közös eléneklésével ért véget.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb