Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kodály parkoló

Parkolók épülnek a Bem József, Váci Mihály és Kodály Zoltán utca által határolt területen. A beruházásról még a tavalyi évben döntöttek. A kivitelezés - ha az időjárás engedi - hétfőn kezdődik a terep előkészítésével, a földmunkákhoz pedig várhatóan február végén, március elején fognak hozzá. A városvezetés szerint nem ez lesz az utolsó ilyen jellegű fejlesztés.
Átadta a város a kivitelezőnek azt a területet a Derkovits-lakótelepen, ahol új parkolóhelyek épülnek a következő hónapokban.

Puskás Tivadar - polgármester
“Megígértük, szó volt róla, és ez meg is történik. Összességében 68 millió forintból újul meg, illetve készül el a parkoló. 72+2, tehát 74 parkoló készül. A plusz 2 az két mozgássérült parkolót jelent.”

A terven jól látszik, hol és mekkora területen marad meg a növényzet, illetve hol zajlik majd az építkezés.

Egyszerre kell érvényesülnie két érdeknek: miközben a lehető legtöbb autó számára kell beállóhelyet biztosítani, a környezetvédelmi szempontokat is figyelembe veszik.

Illés Károly - alpolgármester
“Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a parkoló áttervezésre került, az eredetihez képest 15 db parkolóval kevesebb épül. Ennek pedig az oka az, hogy minél több fát meg tudjunk menteni. Így jóval kevesebb fa kerül kivágásra. Illetve jóval több fa került majd újratelepítésre, mint amennyit kivágunk.”

Az eredeti tervben szereplő 89-cel szemben tehát 74 helyet alakítanak ki. A napokban már a kitűzést végzi a kivitelező.

Szemes Tibor - főmérnök, Alpok Terra Kft.
“Maga a parkolóállások azok térkőburkolattal lesznek ellátva, a közlekedőutak pedig aszfaltosak lesznek. Hátul a parkoló végében kialakításra kerül egy járda, ami ugye összeköti a lakótelepi járdát a Perint-parton lévő sétánnyal, ez is térkőburkolattal lesz kialakítva. És itt, ahol most állunk, itt lesz az útcsatlakozás kialakítva, és innen lehet a parkolóállásokat megközelíteni.”

A közel 2000 négyzetméteres területen tervezett munkálatok várhatóan május végéig tartanak, de az önkormányzat ezután is folytatja parkolóbővítési programját.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb