Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Hírek

Új magyar állampolgárok tettek esküt - Molnár Miklós egy nyílt levélre reagált - Sajtótájékoztatót tartott Nemény András.
Állampolgársági
Hatan kapták meg a magyar állampolgárságot a szombathelyi városházán, de csak öten tettek esküt: egyikük még karonülő kisgyermek. Elsőként a Weöres Sándor Színház művészének, Szabó Tibornak az édesanyja vehette át az igazoló oklevelet Puskás Tivadar polgármestertől. A város első embere köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy Magyarország 1989-től szabad - ezt kell megőriznünk, immár az új állampolgárokkal közösen.

Molnár-sajtótájékoztató
Sajtótájékoztatót tartott Molnár Miklós a megyei napilapban megjelentetett “Nyílt levélről”, amelyben  a Polgári Egyesület Szombathelyért - a túlóratörvényről szóló rendkívüli közgyűlés után - lemondásra szólította fel. Az alpolgármester elmondta, hogy az eseményre meghívta a civil szervezet vezetőjét, Horváth Csabát, akitől a sajtó nyilvánossága előtt szerette volna megkérdezni, hogy az írás valóban tőlük származik-e, egyes részletei ugyanis - szerinte - nem vallanak egy keresztény értékrendű egyesületre.

Kérdésünkre Horváth Csaba úgy fogalmazott: véleményüket fenntartják. Az egyesület nem első alkalommal élt célkitűzéseinek egyikével, a helyi- és az országos közéletben való részvétellel.

Nemény-sajtótájékoztató
Nemény András, az Éljen Szombathely! frakcióvezetője tartott sajtótájékoztatót a városháza előtt, az elmaradt rendkívüli közgyűlés témájában. Elmondása alapján a közgyűlésen hét napirendet tárgyaltak volna, amelyek többek között a közbeszerzési bizottság ellenzéki ellenőrzésének megteremtését, egy objektív városi lap indítását, és a Haladás pálya működési költségeit érintették volna. A frakcióvezető külön kiemelte a büdzsé elkészítésének fontosságát, amelyben szerinte minden képviselőnek részt kell vennie. Ennek érdekében akár újabb rendkívüli közgyűlés összehívását is kezdeményezhetik, de a következő rendes ülésen is napirendre próbálják vetetni.

Árokba borult kamion
Autókat szállított az a kamion, amely Szombathely határában, a Körmend felé vezető 86-os főút és az Acsádi Ignác utca kereszteződése közelében szenvedett balesetet. A lengyel gépjármű az oldalára borult. Mentőt is hívtak a helyszínre, de információink szerint a sofőr nem sérült meg komolyabban. A helyszínre a szombathelyi hivatásos tűzoltóság egy kocsija vonult, a katasztrófavédelmi szakemberek áramtalanították a kamiont.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb