Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Rövid hírek

Kátyúzás a városi utakon  - Az Oladi-kilátó környezetének megújítását kezdeményezi a Jobbik - Bemutatta jelöltjeit az önkormányzati választásokra az ellenzéki összefogás.
Kátyúzás
Folyamatosan kátyúznak a SZOVA munkatársai a városi közutakon. Úgynevezett hideg aszfalttal dolgoznak, amellyel -5 fokig javíthatóak a vízelnyelők körüli károsodások, és a kisebb burkolati problémák. Először megtisztítják a mélyedést a laza rétegtől, a jégtől, majd betömik. A szakemberek szerint a hideg aszfaltozás gyors és hatékony, így nincs szükség útlezárásra a munkálatok elvégzésének idején. Ha valaki balesetveszélyes kátyút lát, az önkormányzat városüzemeltetési osztályán, vagy a kátyúvonalon jelezheti. (FELIRAT: Kátyúvonal:  94/520-364) A javítást Szombathely megrendelésére végzi el a SZOVA.

Jobbik sajttáj

Sajtótájékoztatón jelentette be Balassa Péter, a Jobbik szombathelyi önkormányzati képviselője, hogy szorgalmazza és támogatja egy kiviteli szintű fejlesztési terv elkészítését az Oladi kilátó környezetének megújítására. Hozzátette: az építmény az 1930-as évek eleje óta Szombathely emblematikus létesítménye, mára azonban a város mostohagyermekévé vált. Amennyiben a  közgyűlés elfogadja az önkormányzat 2019-es költségvetését, Balassa Péter 600.000 forintot ajánl fel képviselői keretéből a tervek elkészítésére. A területen uralkodó áldatlan állapotot a képviselő a Szépítő Egyesülettel, a lakossággal és a körzet képviselőjével együttműködve szüntetné meg, hogy az Oladi kilátó a jövőben újra idegenforgalmi, turisztikai és szabadidős programok kiemelt helyszíne lehessen.

MSZP

Bemutatta polgármesterjelöltjét és az egyéni választókörzetekben induló jelöltjeit az ellenzéki összefogás, amely az Éljen Szombathely! Egyesületet, a Momentumot, az MSZP-t, az LMP-t, a Kétfarkú Kutya Pártot, a DK-t és a V, mint Vas egyesületet foglalja magában. Jelképesen Ipkovich György korábbi polgármester átadta a stafétabotot Nemény Andrásnak, az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltjének, aki jelenleg is tagja a városi közgyűlésnek. Nemény András rövid programismertetőjében kifejtette többek között, hogy Szombathelynek új közlekedési koncepcióra, járható utakra és járdákra, új szociális bérlakásokra, parkolókra, játszótérfelújítási, valamint városi és levegőtisztasági programra van szüksége. Az ellenzéki összefogás színeiben indul majd az őszi önkormányzati választásokon György István Péter, Bokányi Adrienn, Horváth Attila, Horváth Soma, László Győző, Kopcsándi József, Horváth Zoltán, Lukács Dániel, Kelemen Krisztián, Gömböcz Zoltán, Árvai Roland, Gálffy Áron, Németh Ákos és Tóth Kálmán.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb