Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Rövid hírek

Szépkorú születésnapost köszöntött a polgármester; nyílt nap lesz hétfőn a 112-es segélyhívó központban; Fehér Renátó költő volt legutóbb a könyvtári Bájoló-sorozat vendége.

Szépkorú
90. születésnapja alkalmából a miniszterelnök szépkorúaknak szóló oklevelével köszöntötte Puskás Tivadar polgármester Dallos Lajosné Molnár Margitot. Manyi néni Kemenesmihályfán született, fiatalságát a háborús megpróbáltatások, majd a pamutiparban és a cipőgyárban eltöltött évek határozták meg. 1951-ben ment férjhez, két gyermeke született. Házi varrónőként a család minden tagjának készített ruhát. Súlyosbodó egészségügyi problémái miatt a Túróczy Szeretetotthonba költözött, ahol kellemes légkört, jó közösséget lelt. Három unokája, két dédunokája van, családja rendszeresen látogatja őt.


112 nyílt nap előzetes
A 112-es Egységes Európai Segélyhívószám Napja alkalmából február 11-én kitárja kapuit a Szombathelyi Hívásfogadó Központ, amely 2014-től működik a vasi megyeszékhelyen. Naponta 5-6 ezer hívás érkezik az ingyenes telefonszámra, amelynek mintegy 70 %-a valódi segélykérés. A 112-es központ hétfőn, a Söptei úti épületben  9-től 15 óráig fogadja az érdeklődőket, akik megnézhetik, miként működik a rendszer, a segélyhívó számok rendeltetésszerű használatáról interaktív beszélgetésen vehetnék részt, emellett mentőkutyás és elsősegélynyújtási bemutató is. lesz.

Bájóló
A  fiatal tehetségeket bemutató Bájoló rendezvénysorozat legutóbbi vendége Fehér Renátó volt. A fiatal alkotó 2007 óta publikál. Verseit angol, cseh, francia, lengyel, orosz, román és szlovák nyelvre is lefordították.  A József Attila Kör tagja, a Hévíz irodalmi folyóirat szerkesztője. Első verses könyve 2014-ben jelent meg Garázsmenet címmel, amelyet 2018-ban a Holtidény kötet követetett. A Berzsenyi Könyvtárban megrendezett est házigazdája ezúttal is Boros Ferenc volt.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb