Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

1956-ra emlékezett Szombathely

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 57., valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 24. évfordulójára emlékezett október 23-án Szombathely. A városi megemlékezések helyszíne a Március 15. tér, a Jáki úti temető és az 56-osok tere volt. Az emlékünnepségek sorát ünnepi közgyűlés zárta a Városházán.
A Himnusz hangjai és az Országzászló felvonása nyitotta meg Szombathelyen az október 23-ai városi eseménysorozatot. A Március 15. téren ezt követően a Nagy Lajos Gimnázium diákjai adtak műsort.

Az Aki magyar, velünk tart ma című összeállítás után Soltész Miklós, Szociális, Család - és Ifjúságügyért felelős államtitkár szólt a résztvevőkhöz.

A megemlékezés délután a Jáki úti temetőben folytatódott, ahol Torjay Valter, az 56-os Szövetség Vas Megyei Szervezetének örökös, tiszteletbeli elnöke beszélt Welther Károlyról, a forradalom mártír hősének síremlékénél.

A megemlékezés végén a Welther család tagjai, valamint a város és a megye vezetői is elhelyezték koszorúikat a síremlék előtt. A városi megemlékezések sora ezt követően az 56-osok terén folytatódott.

A Nemzetőrök Emléktáblájánál Lechner Ferenc, az 56-os Szövetség Országos Elnökségének tagja szólt a megjelentekhez.

A megemlékezés zárásaként a pártok és társadalmi szervezetek képviselői helyezték el koszorúikat a hősi halált halt nemzetőrök tiszteletére avatott emlékműnél.

A program ezt követően a Városháza dísztermében, ünnepi közgyűléssel folytatódott.

Puskás Tivadar,polgármester
1956. október 23-án a magyarok kivívták a szabadságot, amelynek emléke azóta is élteti hitünket a magyarságban és az igazságban.

A forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett városi eseménysorozatot a Weöres Sándor Színház művészeinek műsora, valamint a város polgármesterének beszéde zárta.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb