Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kuckó bölcsőde felújítása

Felújítják a Kuckó Bölcsődét: a külső-belső átalakításnak még az elején járnak. A pályázati forrásból finanszírozott bővítés és korszerűsítés 46,5 millió forintba kerül. Az intézménybe járó gyermekeket januártól egy másik bölcsődében helyezték el a munkálatok idejére.
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázata eredményeként három intézmény korszerűsítése és bővítése zajlik a városban. Szerdán a Kuckó Bölcsődében tartott terepszemlét a polgármester.

Puskás Tivadar - polgármester
“Szombathely mindig azt igyekezett csinálni, hogy a gyermekei, a jövője jó körülmények között legyenek, és ennek a felújításnak is ez az értelme és célja, egyébként pályázati pénzből újulnak meg ezek az intézmények.”

Hozzátette, hogy a Kuckóban zajló munka 46 és fél millió forintba kerül. A szakemberek január eleje óta dolgoznak az épület külső és belső részén is. Az átállás gördülékenyen zajlott, hiszen a szülők már évek óta várták, hogy megszépüljön az intézmény. A csaknem 40 kisgyermek januártól a Bem József utcai Csicsergő Bölcsődében kapott helyet.

Sebestyén Bianka - vezető, Egyesített Bölcsődei Intézmény
“38 férőhely újul meg, illetve az egyik mini bölcsődénket szeretnénk ide átköltöztetni szeptember elsejétől, a következő nevelési évtől, és ennek a részeivel kerül kibővítésre ez a ház.”

Külön hangsúlyt fektetnek az akadálymentesítésre is, a lépcső részben, a mosdó teljesen megfelel majd a speciális igényeknek.

Illés Károly - alpolgármester
“Most éppen a tetőt építi a kivitelező, az új tetőrészt, ami alatt egy új iroda fog elhelyezkedni, belül már előkészítésre kerülek ugye a bontások és egyebek, és a hőszigetelés kerül nemsokára az épületre.”

A munkálatok várhatóan július végéig tartanak - addigra egy teljesen átalakított, szép bölcsőde várja majd a kicsiket.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Kötő utcai sportpark
  Kötő utcai sportpark A Stromfeld-lakótelep után a Nyitra utcai iskola szomszédságában épül meg a város második sportparkja, ahol…
 • Közgyűlés után
  Közgyűlés után A költségvetési vitát lefolytatták, de a végszavazás elmaradt a szerdai közgyűlésen, így életbe lépett az…
 • Jogásznap
  Jogásznap Az író-költő és jogtudós politikusra, egykori igazságügy-miniszterre, Horváth Boldizsárra emlékeztek a 23. Vasi Jogásznap résztvevői…
 • Oktatási bizottság
  Oktatási bizottság Mintegy húsz napirendi pontot tárgyalt meg nyilvánosan a közgyűlés csütörtöki ülése előtt a város oktatási…
 • Iqor bál
  Iqor bál A Haladás Sportkompelxum VIP-termében tartotta idei farsangi bálját az iQor.